Båtruta til Fornebu er på plass!

Akershus Venstre har jobbet i mange år for å få på plass en båtrute fra Oslo sentrum til Fornebu. For to år siden kom vedtaket i fylkestinget og i dag morges var endelig første avgang med den nye båtruta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Akershus Venstre foreslo allerede i 2011 å opprette en båtrute til Fornebu forteller Siri Engesæt, fylkestingsrepresentant for Venstre.

I november 2012 vedtok fylkestinget å opprette båtruta. Etter planen skulle båten være klar i januar 2014, men det har tatt tid å få på plass både båt og brygge.

I dag åpnet båtruta. – Dette er viktig supplement til resten av kollektivtrafikken fram til Fornebubanen står ferdig i 2021, og Venstre er veldig glade for å ha fått denne båten på plass.
– Det var fantastisk å ferdes fra AkerBrygge til Fornebu på 12 minutter i dag morges. Dette må være begynnelse på mye mer bruk av fjorden. De som ferdes til og fra Nesodden og Vollen er i dag de mest fornøyde kollektivtrafikantene i fylket sier Siri Engesæth.

– Vi legger merke til at Ruter er bekymret for at bruk av båt gir en økning i deres klimautslipp. Det er godt at de er bekymret for det, for det haster med å få på plass nullutslippsløsinger for båttrafikken på Oslofjorden, og det kommer vi til å fortesett å stille krav om fortsetter Engesæth.

Les mer om saken i Budstikka i dag

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**