Teknologi i skolen må gi læring, ikke forstyrrelser

Foto: Microsoft

Oslo Venstre vil gi lærere og elever tilgang på den beste teknologien tilgjengelig der det gir effekt, og lukke PC-skjermen resten av tiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Oslo Venstre vil satse på god innovativ opplæringsteknologi, samtidig som det sees nytt på rollen teknologi spiller i skolehverdagen.

– Mange lærere opplever at blant annet bruk av PC i klasserommet ofte kan virke forstyrrende på læringsmiljøet. Det er viktig å ha et reflektert forhold til hvordan nye teknologier virker inn i klasserommet, sier Erik Borge Skei, leder av programkomiteen.

– Hvis elevene blir distrahert av PC-skjermen er det de svakeste det går mest utover, sier Skei. – Det er viktig å gi lærere tillit og autoritet nok til å kunne be elevene legge fra seg PC og mobil.

Det utvikles mye innovativ teknologi som kan bedre måten elevene lærer på, for eksempel Khan Academy i USA: – Oslo Venstre vil gi lærere og elever tilgang på den beste teknologien tilgjengelig der det gir effekt, og lukke PC-skjermen resten av tiden.

– Bruk av ny teknologi må ikke føre til mer byråkrati og irritasjon for lærere og foreldre. Det må finnes bedre måter å få samhandling mellom hjem og skole enn Fronter.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**