Grønn maktkamp

Nytt sentralstyremedlem, Solveig Schytz, Foto: Morten Skåningsrud

I dagens papirutgave av Romerikes Blad kan vi lese et helsides intervju med fylkesordførerkandidat, Solveig Schytz. Venstre ønsker en valgkamp der miljø står som den viktigste og avgjørende saken. I intervjuet diskuterer Schytz de ulike alternativene med journalisten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

«Skal grønne MDG være med å vippe grønne Venstre ut av maktposisjonen i landets største fylke? Grønn kraft – Ville ikke miljøet vunnet på om Venstre hadde vendt seg mot Ap og MDG? Det kan kanskje bli en grønn kraft vi ikke har sett før her i landet.»

Dette er spørsmålene, Trond Henriksen fra Romerikes Blad ønsket svar på.

– Det er et helt hypotetisk spørsmål. Ap har noe å bevise i miljøpolitikken og er ikke bedre enn Høyre, særlig ikke i arealpolitikken, sier Venstres førstekandidat til fylkestingsvalget i Akershus, Solveig Schytz.

– Kanskje den grønne kraften ligger i Venstre, MDG og Høyre? – Det er et problem at MDG har sagt at de vil snakke med alle, unntatt Frp. Venstre opplever at det er mulig å få til sterke miljøsatsinger sammen med Frp. Men vi tar ikke stilling til hvem vi skal samarbeide med før valget. Det er valgresultatet som avgjør veivalg og hvilke gjennomslag vi får i politikken. Men jeg ser at det kommer til å bli styrket miljøfokus etter valget. Så er spørsmålet om vi får til styrket miljøpolitikk sammen med Høyre eller sammen med Ap, sier Solveig Schytz.

Les resten i dagens utgave av Romerikes Blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**