Vil ha soppkontroll på statens regning

- Det er nødvendig å kartlegge hvordan eksponering for stoffer som metadon og buprenofin i svangerskapet påvirker barns utvikling, og tilby kvinner i LAR-programmet gratis, langtidsvirkende prevensjon, sier Ketil Kjenseth
Foto: Jo Straube

Bare i fjor forhindret soppkontrollører i følge Aftenposten 300 personer fra å bli forgiftet av sopp. Ketil Kjenseth, helsepolitisk talsmann i Venstre, vil at staten skal ta regninga for kontrollene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Kjenseth har sendt skriftlig spørsmål til helseminister Bent Høie hvor han spør om Høie vil ta initiativ til et godt tilbud av soppkontroller i hele landet. Søndag meldte Aftenposten at Norges sopp- og nyttevekstforbund legger ned soppkontrollene etter sju år uten offentlig støtte.

– Det er et billig tiltak for folkehelsen å gi offentlig støtte til soppkontroller, særlig med tanke på at en levertransplantasjon koster 1,2 millioner kroner, nyretransplantasjon koster 550 000 kroner og dialyse koster 650 000 kroner årlig, sier Kjenseth til Aftenposten.

– Dette er en billig investering for samfunnet gitt de titalls millioner som vi pådrar oss i helseutgifter. Disse organisasjonene gjør veldig mye på frivillig basis, så et relativt lite tilskudd her kan gjøre stor nytte, understreker Kjenseth.

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**