Møt 1. kandidat, Espen Langvik!

Foto: Jo Straube

Vi ønsker at du skal bli kjent med våre kandidater, både som mennesker, men også hva slags politikk de ulike er mest opptatt av. Frem mot valget kommer vi til å presentere én kandidat hver dag. Vi begynner med vår toppkandidat, Espen Langvik:

Espen Langvik (f.1975) er utdannet faglærer i musikk fra Rogaland Musikkonservatorium, plusset på med fagutdanning i opera fra Statens Operahøgskole, og rundet av med et post graduate diploma fra Mannes College of Music på Manhattan, New York. Han har jobbet fulltid som operasanger fra høsten 2000, da som frilans, og siden høsten 2009 som fast ansatt solist ved Den Norske Opera og Ballett. Han er sterkt engasjert i arbeidsmiljø og arbeidstakernes rettigheter på arbeidsplassen, og er tillitsvalgt for solistene i Operaen. Han er ikke minst leder av Sagene Venstre, og vår 1. kandidat dette valget.

Tre funfacts om Espen:
– Jeg har en komplett Astérix-samling,
stiftet Norsk Wagnerselskap under studietiden og har løpt sjarmøretappen i Holmenkollstafetten 🙂

Hvorfor har Espen engasjert seg i politikk?
– Det kom vel av et ønske om å bidra til det nærmiljøet jeg etter hvert har bodd i siden 1998. Jeg har alltid vært engasjert som tillitsvalgt der hvor jeg har studert og jobbet, så det å ta skrittet over til lokalpolitikken var ikke uventet. Jeg ønsker et grønt Sagene, som setter de svakeste først.

Espens hjertesaker:
– Mine hjertesaker er kultur og næring. Og kombinasjonen av de to. Jeg vil at det lokale kulturlivet skal ha gode rammer, og jeg vil at de som velger å ha sitt talent som hovedinntektskilde, skal kunne ha det, uten å gå under i byråkrati og unødvendig vanskelig lovgivning.

Det aller beste med Sagene bydel?
– Det beste med Sagene bydel er mangfoldet man finner der. Man har elementer av moderne storby, samtidig som du kan fortape deg helt i historiske omgivelser. Du kan gå i fem minutter i hvilken som helst retning, og komme til et grøntområde. Jeg opplever bydelen som åpen og inkluderende, og menneskene som bor der likeså.

Hvorfor Venstre for deg?
– Jeg valgte Venstre fordi næringspolitikken var akkurat det jeg ønsket meg som selvstendig næringsdrivende. Etter hvert har jeg oppdaget at Venstres grunnverdier er veldig like mine egne, og at når jeg svarer fra hoften, så er det veldig i samsvar med Venstres politikk. Det viser seg altså at jeg er Venstremann til roten!

Hvor ser Espen seg selv om 10 år?
– Jeg håper at jeg fortsatt er ansatt som solist ved Nasjonaloperaen, men også at jeg er aktiv på det kulturpolitiske feltet nasjonalt. Statssekretær i Kulturdepartementet, kanskje? 🙂

Espens forbilde:
– Jean Valjean, helt klart! Victor Hugos romanfigur bygger på troen på det gode i mennesket, og at en person kan overvinne sine personlige feil og mangler, og skape et liv som er godt og meningsfylt gjennom bevisste valg.

Hvilket ord ville flest venner brukt om deg?
– Hehe, det må nok bli lidenskapelig.

Til slutt – Espens tre grunner til å stemme på Espen:
1. Dersom man stemmer på meg, får man en dedikert og arbeidsvillig person inn i Bydelsutvalget.
2. Jeg har erfaring med forhandlinger fra fagforeningsarbeid, og er ikke ukjent med å fronte vanskelige saker.
3. Jeg vil arbeide aktivt for å finne rom for å få igjennom mest mulig av Venstres politikk i bydelen.

Se programmet til Sagene Venstre for perioden 2015-2019 her.
Se presentasjon av 2. kandidaten vår her.
Se presentasjon av 3.kandidaten vår her.


eespen opera espen kandidat 2 espen kandidat 3

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**