Mobbeombudet og fylkestinget mottok Trygg bruk-prisen 2015

Foto: Steinar Bleken

Kronprins Haakon overrakte Trygg bruk-prisen til landets første mobbeombud, Bodil J. Houg og fylkestinget i Buskerud fylkeskommune. Hovedutvalgsleder for utdanningssektoren Sissel Urke (V), er stolt og glad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Trygg bruk-prisen deles ut hvert år for å hedre en person eller organisasjon som har vist særlig vilje og evne til å bidra til at barn og unge får en god digital hverdag, og er ment inspirere andre til å gjøre det samme.

Psykisk helse
Digital mobbing er dessverre vanlig blant barn og unge.

Sissel Urke (V), leder av hovedutvalget for utdanningssektoren og medlem av fylkestinget i Buskerud, mottok prisen på vegne av fylkestinget sammen med mobbeombud Bodil Jenssen Houg.

Det var Kronprins Haakon som delte ut prisen i forbindelse med Safer internet day som blir arrangert av Medietilsynet.

Bodil J. Houg er landets første mobbeombud og siden har mange kommet etter. Buskerud fylkeskommune opprettet stillingen i 2012 for å jobbe mot mobbing i skolen.

– Buskerud fylkeskommune har vært modige og mot trengs i disse sakene, sier Bodil J. Houg. Jeg er ansatt i fylkeskommunen og med ansvar for de videregående skolene, men jeg har fått lov til å jobbe for hele utdanningsfeltet, understreker hun.

Skal man se mobbing under ett så må man jobbe for hele skolefeltet. Man kan ikke begynne når de er 15 år, sier Bodil J. Houg, mobbeombud i Buskerud.

Houg deler Trygg bruk-prisen med fylkestinget i Buskerud.

– Det er veldig gledelig å se at ordningen politikerne i Buskerud vedtok i 2012 er blitt til inspirasjon flere andre steder i landet. Det blir stadig flere mobbeombud, sier Sissel Urke.

Satsingen har bidratt til å øke kunnskap og forståelse om mobbing som fenomen. Størrre bevissthet om barn og unge sin medvirkning, og tydelig forankring av ansvar i voksenmiljø, sier hun.

– Det er ekstra stas at prisen går til et politisk organ og at den går til den som utøver politikken. Det er et viktig signal om hvor viktig begge elementene er, sier Sissel Urke (V).

Juryens begrunnelse:
«Mobbeombud Bodil Jenssen Houg får Trygg bruk-prisen 2015 for hennes engasjement og innsats for barn og unges psykososiale miljø og forebyggende arbeid mot mobbing på alle arenaer. Prisen deles med fylkestinget i Buskerud.

Fylkestinget i Buskerud mottar Trygg bruk-prisen 2015 for å ha vært en pådriver for etableringen av et eget mobbeombud i 2012. Siden dette har ordningen vært til inspirasjon og etterfølgelse i hele landet når det gjelder helhetlig og systematisk arbeid mot mobbing på alle arenaer for barn og unge.»

Les oppslag på Buskerud Fylkeskommunes hjemmeside om denne saken: Her

Les også: Nye tall om digital mobbing

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**