Markaloven må utvides

Erik Lundeby, vararepresentant for Abid Raja fremmer forslag om utvidelse av markaloven, Venstre.no

I dag fremmer Erik Lundeby, Akershus Venstres vara- representant på Stortinget, forslag om utvidelse av markaloven. – Den store tilflyttingen til sentrale strøk presser på grøntområdene. Vi må sikre friluftsliv, biologisk mangfold og kulturminner for framtiden, sier Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Markaloven fra 2009 gjelder viktige naturområder i Oslo-regionen og sikrer forbud mot bygge- og anleggstiltak i områdene loven gjelder. Loven skal sikre bærekraftig bruk og et rikt og variert landskap og natur- og kulturmiljø med kulturminner.

Lundeby mener det er på høy tid at markaloven blir utvidet.

– Dette er en sak vi har jobbet med lokalt i en årrekke. Skogs- og grøntområder nord i Frogn og på Nesodden ble eksempelvis ikke inkludert i markaloven i 2009, sier han.

– Med den store tilflyttingen til sentrale strøk, vil grøntområdene bli presset. Selv om kommuner i dag har avsatt områder til friluftsliv, vil dette kunne endres med nye reguleringsplaner i kommunestyrene.

Han mener at en utvidet markagrense vil bety at man slipper arealkonflikter rundt enkeltsaker i kommunestyrene. Flere områder kan nyte godt av et juridisk vern i en periode med sterkt befolkningsvekst.

– Regjeringen jobber for desentralisering av myndighet. Dette er noe Venstre trygt kan støtte om noen avgjørende prinsipielle hensyn er ivaretatt, sier han.

Erik Lundby møter på Stortinget for første gang i disse dager, som vara for Abid Raja. Til vanlig jobber han i NHO og er Venstres gruppeleder i Frogn.

– Jeg synes det er veldig spennende å være på Stortinget og jobbe med Venstres arbeid sentralt, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**