Medieoppslag fra årsmøte

Foto: Sveinung Bråthen

Årets årsmøte i Oslo Venstre fikk mer medieoppmerksomhet enn noen gang tidligere. Her har vi samlet et utvalg av saker laget i forbindelse med møtet:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

På forhånd var det ventet debatt knyttet til Oslo FrPs årsmøteuttalelse fra helgen før. Hallstein var tidlig på ballen med å slå fast at det aldri har vært så stor avstand mellom Oslopartiene. Samtidig viste Dagsavisen til et oppslag med Bjercke i NRK Østlandssendingen om noe helt annet. Nemlig at Bjercke foreslår å legge NRKs nye hovedkvarter til østkanten.

Trines tale fikk oppmerksomhet av NRK Dagsrevyen på lørdagen, særlig den delen som handlet om flyktningsituasjonen. Venstres avvisning av Listhaugs forslag var bakgrunnen for mye av mediabildet denne helgen. Årsmøtet vedtok en uttalelse om innvandring og integrering, som du kan lese her.

Store deler av årsmøte gikk også med på å diskutere liberal feminisme med bakgrunn i parolemøte dagen før. Ola Elvestuen, stortingsrepresentant og delegat fra St. Hanshaugen Venstre fikk oppslag sammen med Oslo Unge Venstres Anna Dåsnes om dette. Den debatten kastet også Trine Skei Grande seg på.

Et annet av helgens vedtak fikk også en del oppmerksomhet, uten at det ble helt riktig gjengitt. Oslo Venstre gikk inn for avkriminalisering av cannabis. Årsmøtet åpnet dermed for en kunnskapsbasert tilnærming til narkotikaomsetning. Oslo Venstre vil utrede ulike reguleringsmodeller for de mest brukte stoffene. Slik ble det i nettavisen. Dette medførte også noe oppmerksomhet i blant annet NRK Østlandssendingen, som hadde en radiodebatt om dette tirsdagen etter og en nettsak, samt et oppslag i Bergens Tidende (sic!). Du kan lese uttalelse her.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**