Studentene er del av et levende sentrum i Kongsberg

Portretter, Venstre LM 2015 Rebekka Borsch Foto: Jo Straube / Venstre, Foto: Jo Straube

Behovet for studentboliger har vært enormt stort i mange år, og kampen for å finne bolig på egenhånd har blitt nesten håpløs for studenter flest. Venstre har kjempet gjennom at regjeringen finansierer 2200 nye studentboliger i 2016, 180 av disse i Kongsberg. Derfor er det trist og opprørende at samskipnadens plan om å realisere Kongsbergs studentboligprosjekt når campusområdet i sentrum møter så stor motstand lokalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstre frykter at studenter velger bort Kongsberg på grunn av det utfordrende boligmarkedet og fordi politiske krefter lokalt ikke ser verdien av å ha studentene som del av et levende sentrum.

Det politiske flertallet i Kongsberg har hatt god tid til å gjennomføre det politiske arbeidet med å tilrettelegge studentboliger på Vestsida. De har hatt alle muligheter til konstruktivt samarbeid og dialog med Studentsamskipnaden og Høgskolen.

Men dessverre ser det ikke ut som om Kongsberglista, Sp, Frp, Mdg, Rødt og Krf er villige til sette studentenes velferd og bomiljø høyt nok.

Venstre ønsker at vi slår ring om våre studenter. De er vår framtid.

Dette kan ikke Venstre godta. Per august stod 204 studenter i Kongsberg uten bolig! Studentene fortjener bedre enn det. De 180 studentboligene må komme på plass raskt, og de bør selvsagt utgjøre en del av Kongsberg sentrum, ikke være stuet bort langt unna byen. Venstre mener at studenter fortjener å bli tatt på alvor. Derfor har vi gått inn for økt støtte, 3000 flere studentboliger i året og bedre velferdsordninger for studenter, blant annet for studenter med barn og for syke studenter og gi rett til fastlege både på studiested og hjemsted. Venstre ønsker også å knytte studiestøtten til grunnbeløpet (G) i folketrygden og på sikt øke støtten til 1,5 G, noe som tilsvarer 139.000 kroner.

Derfor mener vi at studentenes krav til trygt bosted, i et levende sentrum og nær campus, er et viktig og berettiget krav som kommunestyret bør etterkomme. Hvis Kongsberg ønsker å ah en høyskole, hvis Kongsberg ønsker å være et sted for og med studenter, bør boligene på Vestsida bli en realitet.

Venstre ønsker at vi slår ring om våre studenter. De er vår framtid.

Rebekka Borsch, stortingskandidat Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**