Klimafornektere: Mektige gubber som eter opp framtida

Iskanten
Venstre vil blant annet Ikke åpne nye havområder for petroleumsvirksomhet, og verne Barentshavet nord for petroleumsvirksomhet under behandling av forvaltningsplan for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten., Foto: colourbox.com

La Carl I. Hagen, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Trygve Hegnar ri inn i solnedgangen. Men ikke la dem ete opp framtida vår på veien. Stortingskandidat Rebekka Borsch (V) tar et oppgjør med profilerte klimafornektere i denne kronikken i Dagbladet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

“Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Carl I Hagen og Trygve Hegnar står eksemplarisk for gruppen mektige gubber som bruker kreftene sine på å motarbeide det grønne skiftet, snakke ned alternativer til fossil energi og så tvil om hvorvidt klimaendringer er noe Norge bør bry seg med.

-Disse klimatiltakene hadde aldri blitt en realitet uten Venstre, sier Rebekka Borsch.
Rebekka Borsch tar et kraftfullt oppgjør med profilerte klimafornektere.

Felles for disse tre og resten av gjengen er at de mest sannsynlig er fullt klar over utfordringene Norge står overfor. Antakelig er de like klar over risikoen samfunnet vårt løper ved å utsette viktige endringer og omstillinger.

Hva kan da være drivkraften, annet enn at Hagen, Schjøtt-Pedersen og Hegnar muligens gir blaffen?

Det er ingen forskningsmessig tvil om at klimaendringene er virkelig og at de er menneskeskapte. Rebekka Borsch (V)

Det virker som om de er mindre interessert i hva som kommer etter dem og mest opptatt av seg selv og personlig gevinst. Og antakelig vil de aldri måtte stå til ansvar for handlingene sine når klimaendringene slår inn for fullt og herjer med planeten.

De som kommer til å leve lenger enn fornektelsesgjengen, vil måtte betale prisen og føle konsekvensene på kroppen: Ekstremvær, stigende hav, arter som dør ut eller flytter på seg, mindre mat.

Det vil bli massive materielle tap som vil kunne ødelegge forsikringsbransjen og kritisk infrastruktur, svekke økonomien og gi nye flyktningestrømmer fra verdens kystområder.

Det er ingen forskningsmessig tvil om at klimaendringene er virkelig og at de er menneskeskapte. Og det er menn som Carl I Hagen, Trygve Hegnar og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som gjør at det kan gå virkelig ille”.
Dette er et utdrag fra Debatt: Klimafornektere – Gamle, mektige gubber som eter opp framtida. Les hele kronikken i Dagbladet
Følg Rebekka på Facebook: Rebekka Borsch – Venstre
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**