Stor vekst i kollektivtrafikken i 2016

Foto: Mona Lindseth

Akershus hadde en trafikkvekst på 6,1 prosent i 2016. Dette tilsvarer 16 millioner flere påstigninger enn året før – 350 millioner påstigninger totalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

– Dette er veldig gledelige nyheter, sier Solveig Schytz, leder for hovedutvalget for Samferdsel i Akershus fylkeskommune og gruppeleder for Venstre. -6,1 prosent betyr at 44 000 flere har valgt kollektivtrafikk hver dag. Det forteller meg at vi gjør mye riktig.

Schytz viser til at kollektivtilbudet er blant annet er styrket med nye tverrforbindelser på Romerike.

T-banen vokser mest, men bussene frakter flest.

Trafikkveksten i Akershus på 6,1 prosent er den største økningen siden innføring av ny pris- og sonestruktur i desember 2012. Arbeidshesten i Akershus, bussen, økte med nesten ti prosent.

– Vi må lykkes med dette, om vi skal nå målet om at veksten i persontransport skal tas med gåing, sykkel og kollektivt. Kollektivtransporten må oppleves som effektiv og et godt alternativ til bilen. Et mer fleksibelt tilbud og bussmating til skinnegående transport, gir gode resultater, sier Schytz.

For Oslo og Akershus var det trafikkvekst på 4, 9 prosent i 2016. I Oslo var veksten i 2016 på 4,5 prosent, mens i Akershus var den på 6,1.

Les mer på Akershus.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**