Venstre vil ha mer trikk

Venstre satser på trikk, buss og bane.
Foto: Sveinung Bråthen

Venstre vil utvide trikkenettet med trikk langs Ring 2, til Tonsenhagen og over St.Hanshaugen til Nydalen. Partiet er dermed uenig med sin tidligere byrådspartner Høyre, som sier nei til nye trikkelinjer, melder NRK Østlandssendingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Venstre gruppeleder i bystyret, Guri Melby, ber byrådet ha fortgang i prosjektene slik at det er mulig å skaffe finansiering til prosjektene. Melby forklarer det slik:

Først og fremst fordi trikk er et veldig attraktivt kollektivtilbud som veldig mange ønsker å benytte seg av, og som har høy kapasitet og bidrar til å knytte byen sammen.

Venstres trikkekart med nye trikkelinjer

Venstre har også programfestet at partiet ønsker også å anskaffe nye, stillegående trikker innen 2019. Avgjørelsen om denne investeringen ble fattet av det borgerlige byrådet da Melby var byråd for miljø- og samferdsel.

Når vi først gjør en stor investering i nye trikker vil det være en fordel å ha et større trikkenett å benytte den investeringen på.

Vil satse på trikk

Trikken er en del av Oslos sjel og dessuten et viktig supplement til byens kollektivsystem. Venstre ønsker å satse ytteligere på trikken de neste årene gjennom blant annet å utvide trikkenettet og anskaffe nye, stillegående trikker innen 2019. I tillegg til å utvide trikkenettet på Ring 2, til Tonsenhagen og Nydalen, vil Venstre fullføre arbeidet med fjordbytrikk i Bjørvika og til Filipstad.

Les mer om Oslo Venstres politikk for kollektivtransport her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**