Fredrikstad — Norges mest sosiale og liberale by?

Abid Raja (til høyre) gjør Fredrikstad enda mer attraktiv. Finn-Erik Blakstad og Tage Pettersen til venstre på bildet., Foto: Finn-Erik Blakstad

Finn-Erik Blakstad (Stortingskandidat Østfold Venstre) mener han har oppskriften på hvordan man kan løfte Fredrikstad frem til å bli enda mer populær enn byen er i dag.

Finn-Erik mener svaret ligger i Norsk Transportplan.

– For at Fredrikstad skal utvikles videre, så må folk flyttes fra vei til tog. Derfor blir det mange tog til og fra Fredrikstad hvis Blakstad for viljen sin. Mange tog hver time. Det betyr at vi ikke lenger trenger å stresse med når toget går. Svaret blir alltid: «snart»

– Ingen steder i verden har tilgang på større kompetanse kombinert med fornybare naturressurser. Når infrastrukturen også er på plass, vil tilgangen på marked og arbeidskraft også bli unik i verden.

– For å få dette til trenger Fredrikstad noen på Stortinget som ser dette. Jeg håper Fredrikstad snart blir landets mest sosiale og liberale by. Det blir bra.

– Oppskriften på hvordan vår tids utfordringer møtes er ikke pessimisme eller proteksjonisme. Oppskriften er verken Putin eller Trump. Jeg tror oppskriften er sosial og liberal. Oppskriften er mer tog, bedre byutvikling og ny verdiskaping. Oppskriften er fornybar energi fra Østfold. Nye innovative og digitale løsninger både i privat og offentlig sektor er ikke skummelt. Bremsekloss-partier er mye mer skummelt.

Les hele innlegget her: www.f-b.no/debatt/politikk

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**