Lettere for gründere, Venstre får gjennomslag

Finn-Erik Blakstad har eget talkshow på Facebook. Her i samtale med Per Olav Skjervold ved Universitetet på Ås
Finn-Erik Blakstad har eget talkshow på Facebook. Her i samtale med Per Olav Skjervold ved Universitetet på Ås, Foto: Terje Holm, Moss Avis

Sammen med Regjeringen legger vi nå et viktig grunnlag for at flere kan starte for seg selv, skriver Venstres stortingskandidat Finn-Erik Blakstad og gleder seg stor satsing på gründere i revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen forslag til revidert budsjett for 2017 inneholder en stor satsing på gründere. Flere av forslagene som regjeringen fremmer, er forslag som Venstre har stått alene om de siste ti årene, og som vil bidra til å skape flere, varige arbeidsplasser over hele landet.
Dette er gode nyheter for selvstendig næringsdrivende og oppstartsbedrifter som nå får bedre sosiale rettigheter og bedre muligheter til å skaffe seg private investorer.

Stort behov for flere private investorer

Det er nemlig stort behov for flere private investorer som går inn med penger før bedriften kommer skikkelig inn på markedet. Oppstartsfasen er gjerne den mest krevende fasen for nye bedrifter, uansett om det er en innvasjonsbedrift eller en lokal frisørsalong. Likevel har de fleste offentlige støtteordningene kommet senere, etter at bedriften er etablert i markedet. Det har Venstre lenge foreslått å gjøre noe med, og nå får vi endelig gjennomslag for det.

Bedre pensjonssparing

Et annet forslag i revidert budsjett som Venstre er glade for at kommer på plass, er endringer i regelverket for privat pensjonssparing. Det vil styrke det sosiale sikkerhetsnettet for de som skaper morgendagens arbeidsplasser, og gjør det mer attraktivt å ta sjansen på å skape en ny bedrift.

Les hele innlegget her: www.f-b.no/debatt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**