Nye fjes – klare ambisjoner

Kulturminister Trine Skei Grande og Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har tatt plass i regjeringen og overlater stortingsplassene til Guri Melby og Grunde Almeland. Foto: Stortinget (CC), flick https://flic.kr/p/Ze6VQd

Kulturminister Trine Skei Grande og Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har tatt plass i regjeringen og overlater stortingsplassene til Guri Melby og Grunde Almeland. Ettersom Guri har foreldrepermisjon frem til mai, møter Tina Shagufta Munir Kornmo på Stortinget fra neste uke. – Det var aldri i mine tanker å skulle sitte flere måneder på Stortinget. Man tenker jo ikke slik som femtemann på listen for Oslo Venstre, smiler Kornmo.

Folk skal ikke ha høy terskel for å ta kontakt med meg sier Grunde Almeland, nå fast møtende stortingsrepresentant for Venstre

Grunde Almeland har allerede møtt som vara-representant på Stortinget, og har fått kjenne på nervene som deltager i debatter i salen, men også føle på ansvaret som følger med en plass på Stortinget. – Som fast møtende vararepresentant får jeg anledning til å gå dypere inn i saker og bruke tiden godt. Det er klart det hviler et stort ansvar på en stortingsrepresentant og man forvalter stor tillit. Jeg har ambisjoner om å være en lyttende representant. Folk skal ikke ha høy terskel for å ta kontakt med meg, lover Almeland.

Han er et kjent fjes i organisasjonen, først og fremst gjennom sitt tidligere verv som nestleder i Unge Venstre. Han gikk av i fjor og så for seg en hverdag som praktikant ved ambassaden i Strasbourg. Her skulle han jobbe med jus, for så å vende tilbake til hverdagen som jusstudent.

– I valgkampen brukte jeg mye tid på å fortelle om alt det positive og viktige arbeidet Venstre gjør for studentene. Nå, som medlem i Familie- og kulturkomiteen, får jeg anledning til å jobbe med andre hjertesaker. Å bekjempe barnefattigdom er en vesentlig forpliktelse vi politikere har. Vi har også en stor jobb å gjøre i inkluderingsdugnaden. Å gi barn og unge anledning til å delta på fritidsaktiviteter, uavhengig av størrelsen på foreldrenes lommebok, er en viktig sak for meg, forteller Almeland. Som representant i Familie- og kulturkomiteen vil han jobbe tett med kulturministeren og får ansvar for å følge opp arbeidet på dette feltet i Stortinget.

– Det er et stort og litt uventet privilegium. Jeg hadde regnet med at jeg skulle kunne møte nå og da, men å kunne bruke litt mer tid og jobbe mer med sakene, er veldig gledelig, sier Tina Kornmo.

For Tina Shagufta Kornmos del blir det om å gjøre å sette seg raskt inn i Stortingets arbeid, og sette sine fotavtrykk de månedene hun møter for Guri Melby.

– Først og fremst er dette svært spennende og noe helt nytt for meg. Jeg har jobbet med politiske prosesser tidligere, men dette blir noe annet. Det er et stort og litt uventet privilegium. Jeg hadde regnet med at jeg skulle kunne møte nå og da, men å kunne bruke litt mer tid og jobbe mer med sakene, er veldig gledelig, smiler Kornmo.

Tina jobber som seksjonsoverlege på Bærum sykehus, men har for tiden forskningspermisjon. Nå tar hun permisjon fra permisjonen og ser frem til perioden på Stortinget. Som medlem i Utdannings- og forskningskomiteen får også hun jobbet tett med noen av sine hjertesaker.

– I valgkampen var integrering og helse kjernesakene mine. Jeg er opptatt av at noen av det viktige integreringsarbeidet kan gjøres i skolen. Å gi minoritetsbarna mulighet til å komme på likt nivå som barn ellers i det norske samfunnet, er svært viktig. Vi må legge grunnlaget for at alle barn løftes opp og inspireres til å gå videre i utdanningen og kanskje til og med bli forskere, forteller Kornmo. Hun vil også ta med seg sin helsefaglige bakgrunn inn i stortingsarbeidet.

– Jeg håper å være en ressurs for Venstres Stortingsgruppe og at jeg kan bistå Carl-Erik Grimstad med helsefaglig innsikt hvis det trengs, sier Kornmo.