Hedmark Venstre klare for landsmøte

Deltakerne fra Hedmark på Venstres landsmøte, bak f.v: Sjur Skjævesland, Stig Vaagan, Celina Christoffersen, Inger Noer, Hilde Sørli og Stein Hoset. Foran sitter Kristian Botten Pedersen. Mirjam Engelsjord var ikke tilstede når bildet ble tatt., Hedmark Venstre
Delegasjonen fra Hedmark har forberedt seg godt og har fremmet flere forslag til uttalelser, blant andre:
  • Yrkesfag: For å få flere til å fullføre (kun 60% fullfører ila fem år) må rådgivingen på ungdomsskolen styrkes for å bedre informasjonen til elever og foreldre, og det må sikres flere lærerplasser ved å øke insentivene til næringslivet for å ta inn lærlinger.
  • Mer praksis for lærerutdannerne: Lærerutdannerne på Høgskolene bør ut i skolene og drive aktiv undervisning for å få jevnlig praksis i yrket de driver profesjonsutdanning i. Praktisk erfaring er nødvendig for å kjenne til profesjonen man skal undervise i.
  • Landbruk og jordvern: I Jeløya-erklæringen fikk Venstre inn at den nasjonale jordvernstrategien måtte følges opp. Årlig mål for omdisponering av dyrket mark skal under 4000 dekar innen 2020, dvs kun i overkant av 10 dekar i hver kommune. Det betyr at vi må bremse opp omdisponeringene kraftig. VI ønsker også å styrke økonomien og velferdsordningene i landbruket for å sikre god rekruttering til næringen.
  • SFO: Arbeidet med gratis SFO til lavinntektsfamilier må prioriteres allerede i statsbudsjettet for 2019. Dette er viktig for å redusere forskjellene mellom barn og bekjempe utforskap. Gratis kjernetid i barnehagen er innført; nå står SFO for tur.
– Ny teknologi må tas i bruk for befolkningsvekst og næringsutvikling i Innlandet. Bredbånd, fjernbehandling innen helse, bærekraftig landbruk og etterhvert selvkjørende biler er eksempler på ny teknologi som vil gjøre det enklere å bo i distriktene også i framtida, uttaler fylkesleder Sjur Skjævesland (Hamar) som har hatt en sentral posisjon som medlem av redaksjonsnemda.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Inger Noer (Kongsvinger) har deltatt i utvalget som har forberedt nettopp teknologidokumentet som skal debatteres og vedtas. Hun er også forslått gjenvalgt som direktevalgt landsstyremedlem.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**