Satser på trygghet og nærmiljøer i budsjettet

Foto: Sveinung Bråthen

I Venstres forslag til revidert budsjett foreslår bystyregruppa å mer enn doble byrådets satsning på trygghet, samtidig som vi satser på nærmiljøtiltak i bydelene der folk bor.

-Vi legger fram et budsjettforslag som tar problemene i byen på alvor samtidig som vi ønsker å bidra til å ruste opp parker og plasser i bydelene og i sentrum for å gjøre byen enda bedre, sier Hallstein Bjercke, gruppeleder for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Trygghet

Venstre foreslår en dobling av byrådets satsning på trygghet. Det betyr mer penger til forebyggende arbeid på skoler i utsatte områder, innsats mot gjengangere i de kriminelle miljøene og til fritidsaktiviteter. Samtidig løfter Venstre fram sitt gamle forslag om et eget innsatsteam med pedagoger, miljøarbeidere og andre fagfolk som kan settes inn på skoler som i perioder opplever problemer og som skal bistå skolen i sitt arbeid.

 

Venstre forslår også å øke satsningen på Salto-samarbeidet mellom Oslo og Politiet for å jobbe mer forebyggende mot ungdomskriminelle. Samtidig ønsker vi å starte arbeidet med nye Biblo – bibliotek og aktivitetssteder for barn under 15 år – på Stovner, Tveita og Holmlia.

Venstre foreslår:

  • Dobling av byrådets satsning med 48 millioner
  • Salto-samarbeidet økes med 3 millioner
  • Tre nye Biblo på Holmlia, Tveita og Stovner 7,5 millioner
  • Innsatsteam i Osloskolen 8 millioner

 

Nærmiljøene

I sitt alternative reviderte budsjett satser Venstre mye på tiltak i nærmiljøene. Vi foreslår mudring av Holmendammen i Vestre Aker, opprustning av Schous plass, tiltak på St. Hanshaugparken, Grønland torg, Fonteneplassen på Sagene, Disenjordet i Nordre Aker, HC-bad og bro til Sørenga, Smestadparken, Skatepark i Kubaparken og Røa Kirke. Samtidig legger Venstre inn midler til oppgradering og vedlikehold av turstier i bydelene, samt skolehager og innsektshotell.

 

Ett av de store grepene Venstre og de borgerlige partiene foreslår er å flytte 100 millioner fra prosjektet Bilfritt byliv til investering i konkrete gateopprustninger i sentrum og indre by. Venstre foreslår at Universitetsgata, Akersgata, Øvre Slottsgate, Karl Johans gate og Olav Vs gate blir gågater, og vil lage en grønn korridor med gågate fra Akerselva til Vippetangen (via Markveien, Torggata og Kirkegata, inkludert Ankerbrua med tilrettelegging for uteservering/kafédrift på broen). Dessuten forlenge gågaten i Brugata ned til Grønland og helt til krysset ved Tøyenbekken.

-Disse grepene tror vi er framtidens løsninger for Oslo: Flere gågater, shared space og oppgradering av torg, parker og møteplasser er det første steget for å lykkes med å skape et levende og godt byliv.

Les mer om forslaget her.

Venstre forslår også følgende tiltak:

  • Et spleiselag for å sikre fortsatt drift på Kirkenær ballettskole
  • En styrking av skolehelsetjenesten
  • Kompensasjon til VIF Hockey for tap ved forsinkelsen av Jordal Amfi
  • Sikre busslinjen mellom Dal og Mortensrud
  • Trafikksikkerhetstiltak rundt skolene i Gamle Oslo

Les mer om hva Venstre forslo i budsjettet for 2018 her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**