Vil redde besøksgården på Ekeberg

Foto: Line Owren Fotografi

Venstre foreslår sammen med KrF å gi to millioner kroner i krisehjelp til besøksgården på Ekeberg, som står i fare for å gå konkurs som følge av Covid-19.

Besøksgården EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekeberg er hardt rammet av koronakrisen, men har havnet mellom alle stoler, og kvalifiserer foreløpig ikke til støtte fra noen av de statlige krisepakkene.

— EKT er mer enn en rideskole, det er et fantastisk kulturtilbud til Oslos befolkning, som har eksistert siden 1954. Kommunen kan ikke svikte når denne viktige og unike institusjonen trenger det som mest, mener Venstre-politikeren, sier Venstres bystyrerepresentant Marit Vea til VårtOslo.

Hun håper å få med bystyret på å redde besøksgården:

—Det ville være tragisk for Oslo, og spesielt for alle barn og unge som har glede av EKT, dersom dette tilbudet måtte legge ned, sier Vea.

Bystyregruppen jobber nå opp mot regjeringen for å hjelpe besøksgården på Ekeberg til å overleve. Samtidig mener Vea at kommunen kan hjelpe først:

— Denne krisen må kommunen bidra til å løse. Samtidig må vi jobbe for at de statlige støtteordningene utvides til å omfatte aktører som EKT, avslutter Vea.