Innlandet og kampen mot plast i havet

Plast i havet truer bestander av fisk, sjøpattedyr og sjøfugl over hele verden., Foto: Pixabay

En rekke organisasjoner deltar i dette viktige arbeidet, det gjør også regjeringen, med Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn fra Venstre i spissen.

Noen kommuner i Innlandet varsler at de kanskje ikke vil delta i årets TV-aksjon fordi det er WWF som skal forvalte pengene som kommer inn. Årsakene skal være at WWF er positive til rovdyr og skogvern.

Jeg og Innlandet Venstre støtter mye av WWF sitt arbeid for naturmangfold både nasjonalt og internasjonalt, selv om også vi ser annerledes på noen av sakene organisasjonen arbeider med.

Men dette er ikke poenget. Pengene skal øremerkes for det konkrete formålet å kjempe mot plastforsøpling i havet. Det er lov å være skeptisk både til rovdyr og skogvern, men hvis kommuner skal reservere seg mot å delta i TV-aksjonen bør det etter min mening være fordi man er uenig i formålet innsamlingen går til.

Også vi i Innlandet bidrar til forsøplingen av havet ved plast vi sender ut gjennom vassdragene våre. Forsøplingen ødelegger for livet i havet som også vi er avhengige av.

Jeg vil be kommunene tenke på hvilke signaler som sendes ut til andre kanter av landet hvis TVaksjonen boikottes. Vi i Innlandet Venstre føler oss sikre på at det i hvert fall ikke vil føre til økt forståelse for motstand mot rovdyr og skogvern.

Bli med på dugnaden og støtt kampen mot plast i havet!

Av Sjur Skjævesland, fylkesleder Innlandet Venstre