Kultur- og likestillingsminister Abid Raja besøkte Innlandet

Abid på Finnskogen
Innlandet Venstre

Torsdag 6. og fredag 7.august besøkte kultur- og likestillingsminister Abid Raja Innlandet, og lokale venstrefolk tok ham godt imot og ble med!

På Raufoss besøkte han Industriparken og Mjøsmuseet som jobber for å skape en egen arena for formidling av den gamle industrivirksomheten i området. Han fikk også en god prat med historiske Skiplander om deres utfordringer knyttet til korona og nedstengningen. Kvelden ble avsluttet med et hyggelig Venstre-møte hjemme hos Ketil Kjenseth sammen med mange lokale Venstre-folk.

Fredagen startet med møte med X-games på Hafjell som viste frem både utøvere og ulike grener, før turen gikk videre til Jørstadmoen hvor han fikk se krigsgravplassen der 954 sovjetiske og russiske krigsfanger ligger gravlagt. Her har det blitt gjennomført et forprosjekt for å merke de gravlagtes navn, og alle bortsett fra ett navn er nå identifisert. Nå skal det settes i gang med neste fase av arbeidet med å få opp merkingen av navnene. Et viktig arbeid som gir de som ligger gravlagt og deres familier et verdig minnesmerke.

På Lillehammer var besøkte han Olympiaparken og hoppanlegget der, og hilste på Alexander Stöckl, Maren Lundby og Robert Johansson. Idrettsarrangement som utgår pga. korona gir et stort inntektstap for mange men heldigvis kan mange få hjelp og støtte fra kompensasjonsordningen hos lotteri- og stiftelsestilsynet.

Deretter et lynraskt besøk til Ringsaker Operaen og ikke minst en liten stopp innom Hamar Kulturhus hvor han også fikk snakke med skaperen av tegneserien Hjalmar, Nils Axle. Også her møtte mange lokale Venstre-folk opp.

Dagen ble avsluttet med omvisning på Skogfinskmuseum og en bedre middag og hyggelig møte med gode Venstre venner. Vi i Innlandet Venstre ga tydelig beskjed til kulturministeren at penger til et nytt museumsbygg var blant våre topp prioriterte saker, noe han noterte seg.