Venstre kutter billettprisene

Kjartan Alexander Lunde, Statssekretær for Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet., foto: Joachim Steinbru

Fra og med søndag 1. november så blir det solide kutt i prisene på månedskort og dagspass i Rogaland.

Venstre fikk høsten 2019 solid gjennomslag i den blågrønne regjeringen for satsing på kollektivtransport. Det gjør at nå kommer både billigere billetter og flere avganger.

Pengene til billigere billetter er blitt fordelt av fylkespolitikere og fra 1. november så er prisene kuttet:
• Før kostet månedskort 760 kroner for voksen. Nå er prisen 600 kroner for en sone.
• Dagspass (24 timer) kostet 95 kroner for voksen. Nå er prisen 60 kroner for en sone.

I tillegg blir det nå også mulig å ta med en ekstra voksen og inntil tre barn i helger og etter 17 på hverdager på både månedskort, dagspass og enkeltbillett for voksne. Nå blir det altså mye billigere for familier å reise med buss og tog.

Kuttet betyr også at fra i dag får studentene i Rogaland landets billigste månedskort som kun koster 300 kroner for en sone.

Les også: Venstre vil ha et godt busstilbud i hele Rogaland

De ekstra statlige midlene gjorde også at det fra 12. oktober kom 3’042 også nye ukentlige bussavganger fra Rennesøy i nord til Ålgård i sør. Mange passasjerer har nå fått et mer reelt reisetilbud med flere valgmuligheter.

– Venstre kjemper for et kollektivtilbud med buss og tog som er attraktivt for folk. Målet til Venstre er å gjøre det enklere og billigere å velge miljøvennlig, sier Kjartan Alexander Lunde, leder av Rogaland Venstre.

I juli fikk Haugalandet en etterlengtet oppgradering av busstilbudet. Mange nye topp moderne busser og vesentlig flere avganger.

Les også: Etterlengtet oppgradering av busstilbudet på Haugalandet