LIER VENSTRE HAR VALGT ERIKA MELHUS (18) SOM NY LEDER

Lier Venstres årsmøte 2021 har valgt Erika Mlehus (18) til ny lokallagsleder., Foto: privat

Lier Venstre har i sitt digitale årsmøte, søndag 10. januar, valgt Erika Melhus (18) fra Gullaug i Lier til ny lokallagsleder. Unge Melhus ble enstemmig valgt ved akklamasjon. Erika har til tross for sin unge alder allerede tidligere erfaring som leder i Drammen og omegn Unge Venstre.

Erika er en ung og engasjert politikerspire med ambisjoner om en dag å sitte på Stortinget for Venstre. I dag er hen elev ved Lier videregående skole på fireårig service og samferdsel. Hen er vara til ungdomsrådet i Lier og direktevalgt representant til Unge Venstres landsstyre. Erika brenner for klima og miljø, bedre seksualundervisning, at alle barn uansett hvilket hjem de kommer fra skal få en god oppvekst og at vi sammen skaper et samfunn som inkluderer alle

Jeg mener det er viktig at vi unge får slippe til i politikken. Vi bærer kanskje ikke på så mange år med erfaring, men vi er eksperter på å være unge og sitter med like mange viktige meninger, om ikke flere

Erika har markert seg i flere saker allerede og skrevet kronikker i lokale og landsdekkende aviser, samt løftet saker i Venstre. Hen har delt av egne erfaringer og frontet skeives rettigheter, kjempet for flere kvoteflyktninger og bedre vilkår for Ungdomshuset V2 i Lierbyen.

Jeg mener det er viktig at vi unge får slippe til i politikken. Vi bærer kanskje ikke på så mange år med erfaring, men vi er eksperter på å være unge og sitter med like mange viktige meninger, om ikke flere, sier Erika Melhus, som gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

Lier Venstre har over tid prioritert barn og unge i sine valgprogram og senest i sitt alternative budsjett i kommunestyrets møte i desember. Lokallaget har mye god politikk for barn og unge og partiet markerer nå at de ønsker å satse, ved å velge en ung leder som kan fronte denne politikken.

Erika har over tid vist at hen både har engasjement, vilje til samarbeid og en egen evne til å berøre dem som lytter til det hen sier og mener. Jeg har tro på at Erika er en viktig stemme for framtida og det skulle bare mangle at ikke lokallaget skulle gi hen en plattform til å nå ut til flere, sier Tove Hofstad, Lier Venstres gruppeleder.

 

Med seg i styret har Erika fått med seg Caroline Thorbeck som nestleder, Tor K. Haugen, Olav Breivik og Nina E. Johnsen som styremedlemmer.

 

Her kan du lese noe av det Erika Melhus har skrevet

Ikke glem Pride selv om gatene ikke er fulle av farger (Aftenposten Si ;D, 22. juni 2020)

Mangfald gjer Noreg rikare. Vi må ta imot fleire kvoteflyktningar. (Aftenposten Si ;D 13. feb 2020)

Portrettintervju i Lierposten 19. mai 2020