Stig vil gjøre hverdagen bedre for dem han jobber for til vanlig

Foto: Svein Bjørtomt

Denne helga arrangeres Venstres landsmøte og det blir for første gang et heldigitalt møte. Blant delegatene som deltar på landsmøte er førstekandidat for Venstre i Hedmark Valgkrets, Stig Vaagan. Han jobber for en plass på Stortinget til høsten og skolepolitikk er desidert det politikkområdet han brenner mest for.

Til Hamar Arbeiderblad fredag 23. april forteller Stig om at han skal snakke om skolepolitikk, og diskutere fag- og timefordeling på studiespesialiserende. Han uttaler til HA at han mener dagens elever drukner i for mange prøver, og tror ikke det gir optimal læring.

Les hele intervjuet her.

Stig uttaler til HA at han støtter store deler av gjennomføringsreformen, men er ikke enig i innstillingen om å kun ha tre obligatoriske fellesfag.

– Jeg er enig at noe må gjøres med strukturen. I mitt daglige virke ser jeg at skolehverdagen for VG1-elevene som har 7-8 fag i uka, stort sett dreier seg om å overleve neste prøve, sier Vaagan til HA.

Stig fortsetter:

– Jeg kommer da til å uttale meg om at tre fellesfag på studiespesialisering er for lite, og vil legge inn et ord for naturfag, samfunnsfag og historie, også.

Stig forteller at det som er bra med gjennomføringsreformen er at elevene får mulighet til å gå mer i dybden på hvert enkelt fag.

– Jeg ønsker litt færre fag på en gang, flere tverrfaglige prosjekter og litt færre prøver slik at man kan gå mer i dybden. For oss lærere vil vi også da kunne bruke mer tid på å forberede timene enn på evaluering av måloppnåelse.

For å få til dette foreslår Stig at man ser på løsninger som å for eksempel dele noen fag opp i halvår.

Under fredagens generelle politiske debatten kommer Stig til å ta til orde for et forbud mot rituell omskjæring av personer under 18 år.

Denne helga samles delegatene for Innlandet Venstre på Wood Hotel i Brummunddal.

For pressehenvendelser ta kontakt med:

Fylkesleder, Sjur Skjævesland91757926

Førstekandidat for Venstre i Hedmark Valgkrets, Stig Vaagan91542214

Førstekandidat for Venstre i Oppland Valgkrets, Stine Hansen98673412