Kunnskapsbasert debatt om atomkraft på sosialt treff på Tofte

Medlemmer i Asker Venstre etter å ha blitt opplyst om kjernekraft, Annemarie Abeler

Mandag 27. april fikk en liten, men god samling Asker Venstre-medlemmer en hyggelig prat og muligheten til å lære litt mer om kjernekraft. Temaet skapte engasjement her akkurat som det gjorde på fylkesårsmøtet til Viken Venstre for et par måneder siden.

Vi hadde invitert Frode Tennebø fra Halden Venstre. Han er aktiv i Klimavenner for Kjernekraft, en frivillig forening som jobber for å fremme en faktabasert diskusjon om hvilke klimatiltak som er mest effektive. Frode hadde i utgangspunktet forberedt en presentasjon om kjernekraft for oss. I stedet fortalte han fritt og svarte på våre mange spørsmål om kjernekraftens potensiale. Først da velduftende og velsmakende nudler med karri kom på bordet, fikk han seg en liten pustepause.

På Cais kjøkken var det et serviceinnstilt personale, som slo av musikken da vi spurte pent om det, slik at vi kunne høre mer av det Frode hadde å fortelle. Noen kritiske spørsmål om kjernekraft ble også stilt, men vi følte oss alle litt klokere på slutten av kvelden. Det som er helt klart, er at siste ord om kjernekraft ikke er sagt. Krigen i Ukraina fører ikke bare til sjokk og fortvilelse, men spørsmål om hvordan vi skal få nok energi til å opprettholde vår levestandard samtidig som vi vil bevare miljøet.

Solen er i ferd med å gå ned når vi gir oss for kvelden og noen av dagens siste stråler treffer polarskuta Maud idet vi kjører hjemover. Det tar en liten time å kjøre til Tofte fra Asker, men det er det vel verdt.