Innlandet Venstre vil halvere billettprisene på Peer Gynt-forestilling for unge

Venstre/Unge Venstre

Vi i Venstre vil ha et rikere kulturliv der flere får mulighet til å delta. Peer Gynt er et av innlandet og landets største kulturarrangementer og teaterforestillinger. Gjennomsnittsalderen på Peer Gynt er høy, og vi i Innlandet Venstre og Unge Venstre vil gjøre Peer Gynt på Gålå mer tilgjengelig for ungdom. Innlandet Venstre og Unge Venstre mener prisen er for høy for ungdom flest, nå vil de kutte prisene for nettopp ungdommen.

Peer Gynt er noe av det beste kulturlivet i Innlandet har, og koster dessverre dyrt, som gjør at spesielt mange kanskje ikke får mulighet til å oppleve Peer Gynt på Gålå. Venstre vil halvere prisene for unge for å gjøre kulturen mer tilgjengelig for de, sier Erik Ringnes, fylkestingsrepresentant (V).

 

En billett koster i underkant av 800kr. Fylkesleder i Innlandet Unge Venstre, Omar Svendsen-Yagci (18) mener ungdom flest ikke har råd til å betale billettprisene for Peer Gynt.

Ungdom flest som tjener et par tusen på sommerjobb har desverre ikke råd til dette. Det er ikke tvil om at Peer Gynt på Gålå er verdt prisen, men ungdom i Innlandet må få en reell mulighet til å oppleve slike kulturtilbud.

 

Innlandet Unge Venstre-lederen mener også det er viktig at det er viktig for å beholde ungdommen i Innlandet.

Kulturtilbud er en viktig faktor for bosetting. Skal ungdommer fra Innlandet ville bli i Innlandet eller flytte tilbake etter studier så må vi sørge for at vi har et mangfoldig kulturliv som er tilgjengelig for unge, sier Svendsen-Yagci

 

Innlandet Venstre peker på UngINN-kortet som løsningen. UngINN-kortet er et kort for ungdom mellom 13 og 21 år i Innlandet, som gir de rabatter på ulike kulturaktiviteter.

Vi i Innlandet Venstre mener at fylkeskommunen burde sammen med arrangørene for Peer Gynt på Gålå bli enig om en avtale der fylkeskommunen subsidierer billetter for ungdom, slik at prisene halveres, sier Ringnes.