Her er Asker Venstres liste til kommunevalget 2023

En fornøyd gjeng klar for valgkamp, fra venstre Elisabeth Holter-Schøyen, Christian Skrede, Brage Skarstein, Gunn-Torill Homme Mathisen, Kristian Kvam, Gro Buttingsrud, Tobias Bremnes, Susanne Bondevik og Annemarie Abeler, Foto: Jostein Tellnes
27. oktober avholdt Asker Venstre sitt nominasjonsmøte. Elisabeth Holter-Schøyen ble ikke uventet valgt på topp og hun får med seg et sterkt team. Der ble det en god blanding av nye og gamle navn fra ulike deler av kommunen, erfaring og ungdommelig engasjement. De fire øverste på listen er kumulert.

Leder i Asker Venstre, Audun Aas takket for oppmøtet og sørget for at årsmøtet ble konstituert.

 

Leder i Asker Venstre, Audun Aas ønsket velkommen til nominasjonsmøtet på Viken Space på Drengsrud, en kontorklynge hvor blant annet de dyktige kvinnene i Sisters in Business holder til.

 

 

 

 

 

 

 

Jostein Tellnes presenterer nominasjonskomiteen og deres innstilling.
Leder i nominasjonskomiteen, Jostein Tellnes, understreker at det å sette sammen et godt team var svært viktig:
  • I tillegg til de fire kumulerte, satte nominasjonskomiteen opp åtte personer vi ønsker skal være aktive bidragsytere i et lag rundt kommunestyregruppa. Vi ønsker oss et sterkt lag med stor bredde, der de sentrale politikerne får hjelp og støtte av folk som kan bistå på enkeltsaker og -områder, bidra med kontaktflater og møteplasser.
  • I tillegg hadde vi fokus på å finne den gode politiker med motivasjon og drivkraft, sier han.
Mange hadde stilt seg til disposisjon, men det var ikke plass til alle på listen. – Et luksusproblem, uttaler Tellnes.

 

 

Fire på topp

Elisabeth takker for tilliten og staker ut kursen for de neste 4 årene

Elisabeth har markert seg som en tydelig og viljesterk politiker i denne perioden som leder av utvalg for samfunnstjenester. Hun har drivkraft og vilje, har solid politisk teft og godt medietekke. Hun kan vise til et godt samarbeid med Høyre i posisjon, der hun har fått gjennom mange gode Venstresaker. Hun har erfaring både fra Røyken og Asker, og har gode forbindelser sentralt og nasjonalt i Venstre. Elisabeth er fra Heggedal.

Med seg får hun Tobias Waage Bremnes (18 år) fra Sætre på 2. plass. Tobias er leder i Asker og Bærum Unge Venstre og har markert seg sterkt i både valgkamp og på en rekke politiske arenaer. Han er også valgt på 4. plass på Akershus Venstres valgliste.
På 3. plass finner man et nytt navn; Christian Skrede fra Borgen. Han er gründer for flere bedrifter og han har bakgrunn fra en rekke store kulturprosjekter.
Gro Buttingsrud står på 4. plass er en erfaren politiker. Hun har jobberfaring fra helsevesenet og politisk erfaring med helsepolitikk i dagens Velferdsutvalg. Gro er også engasjert i krevende areal og plansaker som nestleder i dette utvalget idag. Gro er fra Heggedal.

Toppkandidat Elisabeth Holter-Schøyen takket nominasjonsmøtet for tilliten. – Vi har masse arbeid igjen å gjøre og jeg er supermotivert for å ta fatt på oppgavene som står foran oss, sa hun til stor applaus.

 

Et lag på 12 motiverte kandidater

Videre på listen finner man erfarne politikere som Kristian Kvam (5. plass) fra Vollen, Gunn-Torill Homme Mathisen (6. plass) fra Filtvet og Vegard Bjørnå Floa (12. plass) bosatt i Heggedal. Kristian har solid erfaring fra Asker, både innen Venstre og fra næringslivet. Gunn-Torill har solid erfaring fra Hurum-politikken, hvor hun blant annet har vært varaordfører og vært med og sikret en god utvikling av Sætre sentrum. Vegard har lang erfaring fra Venstre i Sauda og på Hønefoss, og brenner særlig for oppvekstvilkår.
Brage Kåsa Storstein (7. plass) er fra Høn. Brage er en lovende ung politiker med erfaring fra sist skolevalg, ungdomsrådet og Viken Venstre. Rune Klemetsdal (10. plass) fra Spikkestad er en tydelig stemme for frivillig arbeid. Han er et kjent navn i idretten og jobber i dag i Asker Fotball. Solide navn og dyktige organisasjonsbyggere er Christina Teige Apuzzo (8. plass) fra Leangkollen, Annemarie Abeler (9. plass) fra Hvalstad og Susanne Bondevik (11. plass) fra Borgen. Disse tre har erfaring fra partiorganisasjonen sentralt og lokalt.
Etter en kort diskusjon om hva det innebærer å ha få eller mange kumulerte kandidater, valgte de fremmøtte medlemmene å gi sin tilslutning til nominasjonskomiteens innstilling. Noen små justeringer ble foretatt, og styret fikk fullmakt til å supplere listen ved behov.

Gjeve besøk

Generalsekretkær Fredrik Carstens ga oss noen nyttige tips til den kommende valgkampen

Før formalitetene kom i gang fortalte Anders Øgaarden fra Fjord Tech Solutions om å være gründer i Asker. Hans vei til å bli gründer startet med et ønske om å gjøre noe for å bevare Oslofjorden. Øgaarden roste planen for Oslofjorden som Venstre i regjering fikk i stand, men sa samtidig fra at han gjerne skulle ha sett at utslipp fra havner og marinaer var med i planen.

Venstres generalsekretær Fredrik O. Carstens hadde tatt turen fra Oslo for å gi lokalpartiet noen tips til den lange valgkampen. Den starter i morgen, avsluttet han. Leder i Asker Venstre, Audun Aas, repliserte med at den allerede har startet. Audun takket nominasjonskomiteen og styrets innsats. Vi satte stor pris på at Ann-Helen Skaanes og Eri Melhus kom ens ærend fra Oslo for å være henholdsvis møteleder og møtedirigent.

Er du nysgjerrig på hva man kan bidra med av stort og smått i valgkampen, kan du lese om det her.

 

Her er hele listen:

Nr Navn Bosted Fødselsår
1 Elisabeth Holter-Schøyen Heggedal 1961
2 Tobias Waage Bremnes Sætre 2004
3 Christian Skrede Borgen 1976
4 Gro Buttingsrud Heggedal 1973
5 Kristian Hviding Kvam Vollen 1977
6 Gunn-Torill Homme Mathisen Filtvet 1962
7 Brage Kåsa Skarstein Asker 2004
8 Christina Teige Apuzzo Asker 1989
9 Annemarie Abeler Hvalstad 1979
10 Rune Klemetsdal Spikkestad 1960
11 Susanne Bondevik Borgen 1986
12 Vegard Bjørnå Floa Heggedal 1966
13 Daniela Torsvik Slemmestad 1970
14 Tore Killingland Bødalen 1953
15 Ida Neuenkirchen Tofte 1983
16 Christian Steenfeldt-Foss Asker 1963
17 Alida Ravndal Hvalstad 2004
18 Tom Borgen Kristiansen Vollen 1960
19 Marit Brochmann Vollen 1980
20 Per Erik Skjelbred Vettre 1973
21 Ulrikke von Ubisch Pay Nesøya 1987
22 Ellen-Kristin Lysne Åros 1965
23 Peder Morset Vollen 1962
24 Unn Orstein Asker 1948
25 Anne Sofie Riseng Tofte 1959
26 Ellen Høvik Vettre 1969
27 Tom Lindberg Asker 1960
28 Anja Haraldstad Asker 1973
29 Per Holter-Schøyen Heggedal 1961
30 Ivar Knai Heggedal 1959
31 Ingvild Maria Utne Nese Vollen 2001
32 Stian Mørch Aaen Asker 1979
33 Ilse Maria Iversen Nesøya 1957
34 Andreas Hafslund Nærsnes 1974
35 Beate Nordby Schwensen Hvalstad 1969
36 Andreas Tjørve Asker 1995
37 Aud H. Mjølhus Nesbru 1957
38 Arve Bjørnli Heggedal 1952
39 Bjørg Henninge Rasmussen Nesbru 1938
40 Harald Brevig Hvalstad 1978
41 Sissel Finstad Heggedal 1953
42 Tor Gunnar Saakvitne Borgen 1988
43 Bertine Xiao Smebye Sætre 2004
44 Jostein Furelid Tellnes Asker 1978
45 Julie Arctander Sætre 2004
46 Thomas Edvardsen Asker 1979
47 Ingvild Tautra Vevatne Asker 1950
48 Jon Steiner-Hansen Borgen 1968
49 Lisbet Landfald Asker 1960
50 Anders Eimstad Rasmushaugen Asker 1984
51 Ragnhild Bassøe Gunderssen Heggedal 1974
52 Asbjørn Enge Nesøya 1967
53 Marianne Ø. Arctander Sætre 1970
54 Eldfrid Hovden Nesbru 1932
55 Jan M. Vevatne Asker 1950
56 Mary Kristine Sandal Slemmestad 1941
57 Sidsel Schøyen Asker 1955
58 Erling Bergsaker Hvalstad 1954