En bauta i norsk naturvern og Venstre har gått bort

Foto: Naturvernforbundet

Per Flatberg sovnet stille inn fredag 11. november med familien rundt seg.

Per har vært en bauta i Venstre. I Lørenskog har han vært varaordfører for Venstre, og et engasjert medlem i en mannsalder. Per var en ressurs helt til det siste for Lørenskog Venstre og alltid med spesielt stor raushet overfor nye medlemmer.

I juni 2021 fikk Per velfortjent Lørenskog kommunes miljø- og bærekraftspris for livslangt engasjement og innsats for naturvern. Under utdelingen på Solheim skole var hans budskap til elevene: «Nå er det dere som er fremtiden, og må passe på at Lørenskog kommune får en miljøvennlig og bærekraftig utvikling. Dette vil bli krevende! Derfor må dere barn og unge stå på som miljøagenter!»

Per var en som alltid tok naturen sitt parti. Han har hele sitt liv hatt direkte kontakt med de mest sentrale Venstrepolitikerne, og han har sin del av æren for at Venstre er et sterkt miljøparti. Fra Mardøla til Østmarka – han kjempet målbevisst og iherdig for at flere skulle forstå naturens rene skjønnhet.

Jeg var så heldig å få snakke med en oppegående og klar Per tidligere denne uka. Vi snakket som vanlig om politikk. Det var litt om mellomvalget i USA, men mer om Østmarka som nasjonalpark, og ikke minst bekymring for omfanget av en ny skogsbilvei i Østmarka.

Vi lyser fred over minnet til Per!

Bjørn Gran på vegne av Lørenskog Venstre