Lokalpolitikk for Brattvåg/Hildre

Venstre og KrF har sedt inn lovlighetsklage på valget av leder i kontrollutvalget., Foto: Haram Venstre

Her finn du lokal lokalpolitikk for Brattvåg og Hildre

 

Fra sentrumsdød til sentrumsglød
Sentrumsdøden i Brattvåg har blitt et tema. Spesielt etter at tunnelene ble stengt har diskusjonen om hva som skjer med kommunedelen kommet opp. Og mange er fortvilet.

 

Brattvåg må fortettes

Brattvåg er pr i dag Harams mest befolkede område. Selv om Vatne/Tennfjord med den store utbyggingen på Eidet vil passere antall innbyggere i løpet av få år må det legges til rette for flere boliger også i Brattvåg.

 

Trafikksikkerheten i Haram er for dårlig

Stadig får vi påminnelser i media på at trafikksikkerhet har hatt for liten vekting i Haram. Når trafikken i tillegg øker får vi en nedadgående spiral som kan få dødelig utfall.

 

Den store skolebløffen i Haram

Økonomi er lett å skrive om. Skole- og kirkestruktur er lett å skrive om. Fastlegeordningen er lett å skrive om. Men når jeg skal skrive om innholdet skolen, så blir det straks mye vanskeligere.

 

 

Haram må snu i NAV-saken!

Haram Venstre mener Haram kommuneutvalg må snu i NAV-kontorsaken. Om Haram ender opp med eget NAV-kontor vil innbyggerne få et begrenset tilbud, noe som vil gå sterkt utover tjenestene NAV og kommune sammen kan gi innbyggerne.

 

Haram Venstre vil – hva vil Senterpartiet?

Haram Venstre vil ta grep, Haram Venstre vil se på strukturer, Haram Venstre vil finne løsninger uten å ri prinsipper til enhver pris, men hva vil Haram Senterparti?

 

 

52 millioner…?

Det er det som er realiteten: I forhold til 2019-budsjettet er prognosene at Haram kommune i 2024 må spare 52 millioner kroner for å ha et budsjett som er noenlunde i balanse.