Færder nasjonalpark 10 år – dans med torsken!

Utsikt mot Færder Fyr
Foto: Joachim Poppe-Holmdahl

Færderdagen for hele familien– lørdag 26. august kl. 12 – 16 på Besøkssenter Færder nasjonalpark.

– Den årlige tradisjonelle Færderdagen vil i år markeres med tiårs-jubileum for Færder nasjonalpark. Dette blir en familievennlig aktivitetsdag med læring og opplevelser om natur, friluftsliv og kystkultur. Det blir mange aktiviteter, både ute og innendørs på Verdens Ende. Passer for hele familien!

Les mer på ferdernasjonalpark.no

Torsketromming– søndag 27. august på Besøkssenter Færder nasjonalpark.

– I anledning av at Færder nasjonalpark fyller 10 år settes opp en forestilling for barn: Torsketromming!

Oslofjorden er i dårlig forfatning og torsken er nærmest borte. Det foreligger forslag til tiltak for å få torsken tilbake, og det har blitt forsket på hvorfor torsken har blitt borte.

Men hvordan kommuniserer torsken?

Evolusjonsbiolog Rebekah Oomen har forsket på dette, og funnet at torsken kommuniserer ved hjelp av trommelyder. Sammen med komponist John Andrew Wilhite-Hannisdal har de samarbeidet om å lage en forestilling som tar publikum inn i havets lydverden.

«Visste du at torsken danser og spiller musikk? Det er ikke mange som har opplevd torskens hemmelige liv, men det kan vi! I Torsketromming inviterer vi menneskene (barna) ned under vannoverflaten for å bli kjent med vår venn torsken i en interaktiv installasjon med lyd, video og dans.»

Velkommen til feiring i flott natur!