Debattinnlegg: Kjære Høyre-velger, «blått og blått = grått» i Nordre Follo. Har du tenkt på det?

Kjære Høyre-velger, Ja, jeg snakker til deg som mener at «Erna er stjerna», og som synes at «blått er rått»!

Som lokalpolitiker for Venstre er jeg ikke veldig uenig i Høyres politikk. Våre to partier har flere like verdier. Vi tror begge på personlig frihet, og gode vilkår for privat næringsliv. Vi sier begge nei til eiendomsskatt. Jeg oppfatter også at Høyre og Venstre er på linje i ønsket om en god offentlig skole, og kvalitet i eldreomsorgen.

Men! Det er et stort «men» her. Selv om du synes blått er rått, vil jeg påstå at blått & blått blir mørkegrått for Nordre Follo.

Hvorfor mener jeg det? Jo, fordi Nordre Follo Høyre har sagt at de ønsker å samarbeide med Fremskrittspartiet – og med FrP som partner vris politikken i retning lettvint populisme og ingen klimapolitikk (les gjerne det lokale programmet til FrP selv, hvis du ikke tror på meg).

Altså – Etter helgens forferdeligheter med regn og ødeleggelser, er det verdt å gjenta den siste setningen: Høyre dras mot ingen klimapolitikk.

Det er det siste vi trenger!

Jeg søkte «natur» i programmet til FrP som ligger på nettsiden deres – og det jeg fikk opp var «At bil og MC skal ha sin naturlige plass som fremkomstmiddel».

Hentet 29. august, kl. 12:31 fra Nordre Follo FrP sitt partiprogram

Jeg søkte også opp miljø, vern og klima. Ordene er ikke nevnt en eneste gang (søkte 29. august 2023).

Jeg vet at du som ansvarlig Høyre-velger ikke ønsker et grått Nordre Follo.

Jeg vet at du som stemmer Høyre mener at klimaet må reddes, ved å få ned utslippene og å gjøre det enklere for folk å ta miljøvennlige valg, blant annet ved å satse på kollektivtransport, vern av viktig natur, tilrettelegge for grønne lunger og billigere frukt og grønt.

Og jeg vet at du ikke synes FrPs valgløfte om tretimers gratis parkering på alle offentlige parkeringsplasser er bedre bruk av kommunens penger enn å bruke dem på barna våre i barnehagen og skolen.

Hvis Høyre blir avhengig av et mørkeblått FrP så kan jeg garantere at du ikke kommer til å finne mange grønne farger i styringsdokumentene. Det er skremmende å tenke på.

Mens jeg er skeptisk til et blåblått, dvs. blågrått, styre med Høyre og Frp, sover jeg godt med tanke på et eventuelt blågrønt flertall med Venstre på laget. Venstre vil forme politikken grønn og liberal.

Med Venstre på vippen får du et kommunestyre som stemmer grønt, satser på miljø og verner natur. Samtidig som Høyre og Venstres felles syn på nærings-, omsorgs- og skolepolitikk ivaretas.

Men hva må jeg gi slipp på tenker du kanskje? Når du velger blåblått-grått kan vi få flere dyre veiprosjekter, kjipe bensinbiler som parkerer gratis i tre timer og null ord om natur og klima.

Med Venstre i posisjon har Nordre Follo blitt kåret til den 5. beste kommunen når det gjelder å ta vare på naturen (kilde: http://naturkampen.sabima.no/kommune/3020). Ikke la oss falle ned på lista de neste fire årene, kun fordi vi ønsker gratis parkering på offentlige plasser.

Etter å ha sett helgens uvær, og hvordan «Hans» behandler både folk, bygninger, elver, veier og ja hele kommunen, så håper jeg vi får et sterkt grønt sentrum som gir Høyre muligheten til å se mot Venstre istedenfor FrP. Venstre vil stemme frem grønne, liberale løsninger som gagner hele Nordre Follo kommune!

Godt valg! 🙂

Even Ifar Fossland, 3. kandidat og styremedlem Nordre Follo Venstre