Oslo halverer utgifter for elbil-lading – Et skritt fremover for grønn mobilitet

Marit Vea langs Akerselva
Foto: Baard Salvesen, Foto: Baard Salvesen

Oslo kommune skal nå dekke opp til 50 prosent av utgiftene for installasjon av elbilladere for bedrifter, borettslag og sameier. Dette tiltaket, som er en del av Venstres engasjement for klimaet og framtidas næringsliv, er et viktig skritt i retningen mot en utslippsfri hovedstad innen 2030.

Marit Vea (V), byråd for miljø og samferdsel, gleder seg over gjennomslaget: “Når kommunen nå dekker en betydelig del av regningen for ladeinfrastruktur, håper vi at enda flere vil bytte til elbil. Vi gjør det enkelt å ta grønne valg.”

Denne satsningen er spesielt relevant gitt at undersøkelser antyder at 30 prosent av bilene i Oslo fortsatt vil være fossile i 2030 uten nye tiltak.

Oslo Venstre, som alltid har vært en pådriver for miljøvennlige initiativer. Dette som et steg i kampen mot klimaendringer og for å styrke byens bærekraftighet og nå klimamålene. Mens regjeringen kutter i elbilfordelene, viser Venstre praktiske løsninger for folk og bedrifter i møte med klimautfordringene.

Dette tiltaket er et klart eksempel på hvordan Venstre arbeider for å sikre et samfunn hvor alle kan delta, og ingen faller utenfor. Ved å fremme slike innovative løsninger, sikrer vi at Oslo og Norge beveger seg fremover mot en bærekraftig og inkluderende fremtid.