Årsmøteuttalelser 2024

Nordland Venstre

Følgende fire uttalelser ble vedtatt på fylkesårsmøte;

Ta vare på naturen.
Den største trusselen mot biologisk mangfold er at artenes levesteder forsvinner ved at vi endrer arealene. Arealendringer som den største trusselen beskrives både i den norske rødlista over trua arter og rapporter fra Det internasjonale Naturpanelet.

Les hele uttalelsen her: Ta vare på naturen.

 


Israels overgrep mot Palestina må stanses nå!
Etter mer enn 100 dager med israelske angrep er den humanitære situasjonen på Gazastripen katastrofal. Over 30 000 mennesker er drept i Gaza de siste fire månedene, blant dem over 10 000 barn.

Les hele uttalelsen her: Israels overgrep mot palestina må stanses nå!

 


Nordland bør bli et prøvefylke!
Norge har en del lover som oppleves utdatert og ikke i tråd med dagens levemønster og ønsker. Særlig søndager er det mange plasser lite aktivitet.
I Nordland er det en aktiv satsing på reiseliv og turistnæringen, og hvert år hører vi anekdoter om turister som kommer til stengte butikker uten mulighet til å handle mat og drikke.

Les hele uttalelsen her: Nordland bør bli et prøvefylke!

ÅPENHETSLØFT


Vi trenger et åpenhetsløft!

Demokratiet utfordres både innenfra og utenfra. Nordland Venstre krever et åpenhetsløft for demokrati, tillit og offentlighet.
Selv ikke det norske demokratiet er immunt mot tilbakegang. I andre europeiske land har politiske skandaler svekket tilliten til demokratiske institusjoner over lengre tid. Tilsvarende er det en risiko for også i Norge.

Les hele uttalelsen her: Vi trenger et åpenhetsløft!