I strupen på LO-aktuelt

Fylkesvararordfører Runolv Stegane (V) raser mot nettavisa til LO-aktuelt etter at det i går ble lagt ut en løgnaktig påstand om at Lars Sponheim hadde tatt toget da han gikk fra Ulvik til Oslo i 1993. – Dette er nærmest en vandrehistorie som har gått i og rundt LO-miljøet. Det nye er at slik sjofel løgn settes på trykk, sier Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Da artikkelen kom på nettet i går, reagerte Stegane umiddelbart. I løpet av dagen la LO-aktuelt ut et tilsvar fra Stegane der han skyter med skarpt mot redaktør Svein-Yngve Madsen.

Runolv Stegane

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Men det er svært positivt at det nytta å ta kontakt med redaktøren, og at han forstod at han hadde bevega seg langt utenfor pressens etiske regler, sier fylkesvaraordføreren som i Buskerud har et godt samarbeid med krefter som står LO nær: SV og Ap.

Steganes brev:
Til ansvarlig redaktør i LO-aktuelt Svein-Yngve Madssen

Blank løgn om Sponheim

Jeg har nesten ikke ord når jeg beskrive freidigheten til skribenten Odd Harald Røst fra Fri Fagbevegelse. I et oppslag på nettsiden til LO-aktuelt skriver han 07.04. om Lars Sponheim:
“Han gikk fra sitt første valgløfte allerede før han var valgt til Stortinget i 1993. Da sa han at han skulle gå fra Ulvik i Hardanger over fjellet til Oslo hvis velgerne ga ham mandat. Det fikk han, og han gikk, men ikke særlig langt. Han tok toget så snart pressen var borte. Slik brøt Sponheim sitt valgløfte, og slik erfarte Sponheim at det er mer behagelig å sitte på Stortinget enn å komme seg dit.”

Jeg har stor forståelse for at skribenten er uenig med Sponheim politisk. Det er tillatt. Det som derimot ikke burde være tillatt er han serverer blank løgn, og at du som ansvarlig redaktør går god for at en usann historie settes på trykk.

Jeg hadde i 1993 ansvaret for planlegging av Sponheims tur gjennom Buskerud, og jeg blir mildt sagt forbanna når en, i mangel av saklige argumenter, tar løgn i bruk for å sverte en politisk motstander. Det er sjofelt og ufint, og det er ganske uhørt!

Sponheim vandra fjellet fra Ulvik til Finse. Der holdt Venstre sentralstyremøte. Ferden gikk videre via Rødungen i Ål (overnatting). Langedrag (overnatting), Haglebu (overnatting), Norefjell, Krødsherad. Så måtte han avbryte turen fordi han ble innkalt til møte i Stortinget pga. spørsmål om omvalg. Han overnatta hos meg. En venn av meg (jeg bor i Sigdal) kjørte Sponheim til Oslo morgenen etterpå. Han ble så kjørt tilbake til Krødsherad og gikk gjennom Holleia mot Ringerike på natta, for å ta igjen tapt tid. Her var han ledsaga av nattorienteringsløpere fra Ringerike o-lag. Ferden fortsatte (uten søvn) via Sundvolden til hovedstaden. Det er sannheten. Er du voksen nok til å sette dette på trykk, eller er du like feig som din kommentarspaltist Odd Harald Røst?

Runolv Stegane
fylkesvaraordfører i Buskerud

En litt redigert versjon av Steganes svar i LO-aktuelt (nett)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**