-Hvor er Høyre i ungdomspolitikken?

Politikk Mange høyrepolitikerne i fylket skryter i disse dager høyt over at Buskerud fylkeskommune går med 100 millioner kroner i overskudd dette året. Vi i Unge Venstre mener det er uansvarlig av Høyres politikere å foreslå skattekutt til kommunene når det enda er mye igjen å gjøre innen skole, miljø og kultur for unge, skriver Buskeruds UV-leder Alexander Solbakken i Drammens Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Alexander Solbakken

Foto: Privat

Høyre tok ved siste budsjett vekk ungdommenes kulturkort og dermed også muligheten for at alle unge skulle kunne oppleve kulturen i fylket uavhengig av deres økonomiske situasjon.

Vi i Unge Venstre ønsker å gi denne muligheten tilbake til ungdommen ved dette budsjettet. Derfor vil vi gjeninnføre ungdommens kulturkort, denne gangen uten å innlemme kino i tilbudet. Vi håper også Høyre sammen med KRF og Frp setter dette inn i sitt budsjett og viser at de prioriterer de unge. Og hva med Høyres Buskerudskole? I Buskeruds videregående skoler må elevene betale for eget læremateriell som kalkulatorer til hundrevis av kroner, selv om dette er i strid med loven.

Og hvor blir det av Høyres varme ord om anonyme lærerevalueringer? Hvorfor har ikke elevene i Buskerud fått muligheten til å evaluere sine lærere med konstruktiv kritikk, når dette står klart som solen i Høyres program?

Vi i Unge Venstre savner den gode høyrepolitikken opp i alle de symbolske skattekuttene. Venstre prioriterer de unge, på tide at Høyre viser at de gjør det samme.

Alexander Solbakken
Leder Buskerud Unge Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**