Jernbane knytter Østfold sammen

Alle synes tog er viktig. Det gjør lokalpolitikere, innbyggere, arbeidstagere, arbeidsgivere, brukere av sykehustjenester, skoleelever, industriledere, næringslivsledere, turister, idrettslagsledere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Rakkestad Stasjon

Foto: Jan Tore Gjøby

Nå skal vi glemme hele greia i følge noen politikere i Arbeiderpartiet. Glemme initiativ, behov, ønsker og kreative tanker. De skal avlives etter hvert som de dukker opp. Alt kan gjerne gå på skinner, men ikke til Fredrikstad.

Venstre vil derimot satse på toget, og har gjort det lenge. Venstre vil knytte Østfold sammen med tog. Venstre vil gi mulighet til å pendle på kryss og tvers i fylket med tog.

Det går tog fra indre Østfold til Nedre Glomma i dag, men bare via Ski stasjon. Samtidig ligger det en skinnegang mellom indre og Sarpsborg. Denne brukes til gods den dag i dag og var i bruk til persontransport for ikke veldig lenge siden.

Venstre vil satse mer på den. La oss ikke drepe initiativet. La oss forfølge de gode tanker og folks behov. En ny utredning anbefaler å vurdere en slik åpning. Godt tilrettelagt kommunikasjon er en nøkkelfaktor for den videre utviklingen av vårt fylke. Vi skal ikke bare basere oss på å legge til rette for pendling til Oslo. Vi må legge til rette i eget fylke også.

Det handler om å tørre å ta noen verdivalg, som tog fremfor bil og buss. Det handler om sikker transport utenom veier som ikke har kapasitet. Det handler om miljøvennlig transport og om et karbonfritt samfunn.

Det handler om vår felles framtid, vårt miljø. Det handler om tilgang til arbeidsplasser og arbeidskraft i eget fylke. Det handler om utdanning, det handler om hvor folk skal bo, det handler om offentlige tilbud og det handler om utdanning og kultur.

Østfold Venstre vil ha persontog mellom indre og ytre Østfold fordi det er viktig for utviklingen av framtidens Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**