Verdiskaping

Venstre vil ha en næringspolitikk som skal skape nye verdier og grønn vekst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Gründere

gründere

Vi må støtte de bedriftene som har framtiden foran seg og de arbeidsplassene som ennå ikke er skapt. Venstre vil gjøre det enklere å starte og drive egen bedrift. Det vil vi gjøre ved å innføre et minstefradrag for alle selvstendig næringsdrivende, øke tilgangen på risikokapital og bedre de sosiale rettighetene for næringsdrivende.

Skatter og avgifter

Fornye skattesystemet - grønn skatt

Venstre vil ha lavere skatt på arbeid og høyere på miljøfiendtlig atferd. På den måten lønner det seg å jobbe og det lønner seg å være miljøvennlig. Blant annet vil Venstre redusere formueskatten, fjerne arveavgiften og øke avgiftene på forurensing.

Forenkling

forenkling

Et av de største hindrene for næringslivet er skjemaveldet. Venstre vil redusere skjemaveldet med 25 %, blant annet ved å sikre at det offentlige samordner all sin rapportering av statistikk.

IT-næringen

it per magnus sandsmark

Foto: Jo Straube

Østfold har et sterkt IT-miljø, både i næringslivet og gjennom Høgskolen i Østfolds informatikkutdanning. Venstre vil gi gode vilkår til denne næringen i Østfold, blant annet ved å støtte opp om fagmiljøene ved NCE og HiØ, og følge opp IT-bedriftenes utfordringer på Stortinget.

Landbruk

økologisk landbruk

Venstre er opptatt av å bevare landbruket i Østfold, og det gjøres gjennom å sikre overføringene fra staten på dagens nivå, gjøre det enklere å starte nærings- og produktutvikling på gården og ved å legge til rette for mer økologisk landbruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**