Camilla Hille – kandidatpresentasjon

Hei, jeg heter Camilla Hille, har tre barn og er bosatt i ski kommune. Jeg er utdannet sosionom og statsviter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Camilla Hille

Foto: Privat

Jeg har flere års erfaring i sosialt arbeid, både fra USA og Norge.

Venstre er det partiet som best reflekterer de verdier jeg synes er viktig for å ivareta individet i storsamfunnet. Individets frihet sammen med sosialt ansvar er kanskje den viktigste grunnen til mitt partivalg. Venstres miljøprofil og satsningen på forskning, kultur og innovasjon er også viktige områder jeg er opptatt av.

Jeg er opptatt av kultur, og mener kultur gir næring til sjelen. Jeg vil jobbe for at kulturtilbud skal gjøres tilgjengelig for de fleste. Kultur gir oss kreativitet og livsglede. Kultur er mangfold, og mangfold trengs for utvikling. Kultur trengs for å bygge et sterkt demokrati, for å skape raushet og for å utfordre tabuer og "inngrodde" tankemønster. Kultur trengs til forebygging av mange samfunnsproblemer.

Jeg er spesielt opptatt av forebyggende arbeid for barn og unge. Jeg tror individet, nære relasjoner og samfunnet kan spares for mye smerte og omkostninger ved å satse på å bygge trygge, harmoniske mennesker. Derfor mener jeg at skoler, barnehager, barnevern og foreldre må få styrket sin kompetanse. Jeg vil jobbe for å styrke tiltak som kan redusere frafall av ungdom i den videregående skolen.

Alle menneskerettigheter er viktige. Det kan være vanskelig å prioritere mellom dem når mangel på ressurser fremtvinger et valg. Menneskerettighetene bør ligge som en grunntone i oppbyggingen av samfunnet på alle nivåer. Ytringsfriheten er for meg hellig og ukrenkelig. Vi må tåle ubehagelige meningsbrytninger i det offentlige rom.

Jeg vil jobbe for å satse på miljøvennlige alternativer og ønsker at hele Akershus fylkeskommune skal kunne kalle seg en stor "miljøbedrift". Utvikling av næring må alltid ta miljøhensyn, og ikke bryte med rikspolitiske retningslinjer som f. eks at barns oppvekstmiljø ikke skal forringes ved etablering av næring. Det er mitt syn at vi som en rik "enklave" i verden må ta sosialt ansvar og lede veg i miljøspørsmål. kollektivtrafikk, gangveier og sykkelstier må holde en høy standard så de kan være konkurransedyktige alternativer til bilbruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**