– Venstre kastet ut av byrådet

Gruppeleder i Oslo Venstre gjør det krystallklart at det er Høyre som har sørget for at det heretter blir Fremskrittspartiet, og ikke Venstre og KrF, som samarbeider med Høyre i byråd. – Høyre har aktivt valgt Fremskrittspartiet, sier Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 21 år siden.**

Ola Elvestuen

Ola Elvestuen

– Når det i dag ble klart at et topartibyråd bestående av Høyre og Fremskrittspartiet ser dagens lys, så innebærer det at byen får et byråd med en sammensetning som Venstre oppriktig ikke ønsker. Dette har vært Høyres valg, ikke Venstres. Ved aktivt å ønske Fremskrittspartiet velkommen inn i byråd så har Høyre samtidig bedt Venstre om å forlate byrådet, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen.

Venstres gruppeleder gjorde det i dag klart fra bystyrets talerstol at det i realiteten er Høyre som sitter med nøkkelen til hvilke borgerlige byråd som eventuelt dannes i løpet av bystyreperioden.

– Venstre har ikke hatt noe ønske om å tre ut av et velfungerende byrådssamarbeid med Høyre og KrF, sier Ola Elvestuen. Venstres gruppeleder legger til at trepartisamarbeidet mellom Venstre, KrF og Høyre i byråd har bidratt til et stort temposkifte i byen spesielt når det gjelder satsing på kollektivtrafikk og realisering av Fjordbyen. Så lenge det politiske tyngdepunktet i bystyret ligger i sentrum, er det ifølge Venstres gruppeleder unaturlig at Høyre aktivt velger å ta inn Frp i byrådet på bekostning av Venstre og KrF.

Venstres gruppeleder sier avslutningsvis at valget den 15. september i år resulterte i et flertall for de fire ikke-sosialistiske partiene i bystyret. Fra Venstres side har det vært helt klart, både gjennom begge de to foregående bystyreperiodene og gjennom hele valgkampen, at det er fullstendig uaktuelt å bidra til at det dannes et sosialistisk byråd i Oslo. Samtidig har Venstre vært tydelige på at det er uaktuelt å sitte i byråd sammen med Fremskrittspartiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 21 år siden.**