Dropper journaliststilling

Etter at Linn Beate Kaald Thoresen og Kjell Veivåg fra Oslo Venstre tok opp saken om den bydelssubsidierte journaliststillingen i Lokalavisen Groruddalen, har både bydelene og avisen snudd i saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

Foto: Reidar Lerdal

Det var Grorud Venstres 2. kandidat ved valget til bydelsutvalget, Linn Beate Kaald Thoresen, som først tok opp saken i Akers Avis Groruddalen.

Hun reagerte på at bydelene i Groruddalen ønsket å subsidiere en journaliststilling som skal skrive “bestilte” saker om et bestemt tema. Dette er etter hennes mening uheldig samrøre mellom offentlige myndigheter og presse.

Oslo Venstres nestleder, Kjell Veivåg, fulgte opp med et leserinnlegg i samme avis. Innlegget ble også publisert på Oslo Venstres nettsider.

Kjell Veivåg

Foto: Reidar Lerdal

Fagbladet “Journalisten” tok opp saken, og i deres artikkel bekrefter endelig redaktøren i Lokalavisen Groruddalen, Tore Bollingmo, at det ikke blir noe av den planlagte journaliststillingen.

— På grunn av den motstand som er fremkommet de siste ukene, blant annet i Akers Avis, er det enighet om at det ikke er hensiktsmessig å gjennomføre prosjektet. Det blir derfor skrinlagt, sier bydelsdirektør Erik Kjelstadli til Lokalavisen Groruddalen.

Les oppslag med Linn Kaald Thoresen i på Groruddalen.no.

Les oppslag på Oslo Venstres nettsider: – En forunderlig sak.

Les oppslag i “Journalisten”.

Les oppslag i Lokalavisen Groruddalen.
(Avisen som inngikk den omstridte avtalen)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**