– Follo må sterkere på banen!

– Follo må sterkere inn på samferdselsbanen, ellers taper regionen til Romerike og vestregionen. Det blir kamp om midlene i Oslopakke 3. Det sa Venstres stortingsrepresentant og nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen, Borghild Tenden, da Ski Venstre holdt åpent møte om samferdsel torsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Hun orienterte om bygging av en ny, robust Ski stasjon og gjennomføring av Oslopakke 3. Oslopakken vil tilføre Oslo-Akershus 53 milliarder kroner til samferdsel i løpet av 20 år.

– Det å bygge en robust Ski stasjon, som er framtidsrettet og forberedt for alle typer tog, vil koste rundt 300 millioner kroner. Dette må på plass snarest, for å stå klart før bygging av dobbeltspor. Venstre vil kreve 150 millioner til dette formålet i statsbudsjettet for 2008, og det samme i budsjettet for 2009, sa Tenden.

– Folloregionen må også kjenne sin besøkelsestid i forbindelse med fordelingen av Oslopakke 3. Rundt halvparten av de 53 milliardene vil gå til kollektivtrafikk, mens like mye vil gå til veier, gang- sykkelstier og ulike sikringstiltak. Her må Skis og Follos representanter melde inn sine krav for i det hele tatt være med på tildelingen av midler, som vil være gjeldende for 20 år framover, avsluttet Borghild Tenden før hun reiste videre med toget.

(Foto kommer:)
Foto: Alexander Bjørnå fra Ski ungdomsskole skal skrive oppgave om Venstre, og møtte stortingsrepresentant Borghild Tenden og Ski Venstres førstekandidar Svein Kamfjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**