Klar for forhandlinger

Venstre har startet forhandlingene med byrådspartiene om Oslo kommunes budsjett for 2008. Mer penger til miljø, skole og kultur er noen av kravene Venstre stiller for å være med på en budsjettavtale.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

– Først og fremst ønsker Venstre en skikkelig klimapakke, sier Venstres gruppeleder i bystyret, Ola Elvestuen. Han ønsker økt frekvens på Grorudbanen og reduksjon av prisen på månedskort fra 670 til 500 kroner. Venstre går også inn for å etablere 400 nye ladestasjoner for el-biler.

Byrådet har foreslått et såkalt “effektiviseringsuttak” på skolebudsjettene. I praksis betyr det at skolene får mindre penger i 2008 enn i 2007 dersom byrådets forslag blir vedtatt. Venstre vil ta bort kuttene, og foreslår i tillegg en satsing på etter- og videreutdanning av lærere.

Venstre vil øke bevilgningene til kultur, og ønsker også en styrking av viktige sosialinstitusjoner som Mira-senteret og Dixie (senter for voldtektsofre).

Ola Elvestuen er forberedt på at det blir tøffe forhandlinger, men viser til at Venstre har vært en del av budsjettflertallet i Oslo i ti år. – Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli enige i år også.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**