Innfører lærerløft

Lærerne i Oslo får videreutdanning i 2008. Lærerløftet er et systematisk opplegg for styrking av kompetansen i Oslo-skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Kjell Veivåg

Foto: Sveinung Bråthen

Kjell Veivåg (v) er nestleder i kultur- og utdanningskomiteen. Da budsjettet ble behandlet i forrige uke, kunne Veivåg konstatere at lærerløftet er på plass.

– Lærerne utgjør en bærebjelke i skolen og det er vårt ansvar som skoleeier å sørge for at de er best mulig rustet til å kunne gjøre en god jobb, sa Veivåg fra bystyrets talerstol. – Da Venstre for vel 2 år siden fremmet forslag om å innføre et kompetanseår for lærere ble dette avvist av SV og Ap og oversett av H og Frp. Det er på denne bakgrunn med stor tilfredshet at vi i årets budsjettforlik får på plass et "lærerløft", det vil si en ordning som sikrer at lærerne i Osloskolen skal få et systematisk tilbud om videreutdanning for derigjennom å kunne heve sin undervisningskompetanse.

Kvalitet fremfor kvantitet
Dermed gjør Venstre i Oslo det samme som partiet også har gjort på stortinget i statsbudsjettet, ved at videreutdanning av lærere prioriteres foran økning av timetallet for elevene.

– Venstre gjorde det klart i valgkampen at vi ønsker ingen heldagsskole nå, sier Veivåg. – Vi prioriterer kvalitet fremfor kvantitet.

Ordningen vil koste 20 millioner kroner det første året. Her er forslaget som bystyret vedtok:

"Byrådet innfører i 2008 et lærerløft for videreutdanning for lærere i osloskolen. Det legges til rette for en systematisk videreutdanning basert på de behov som meldes inn fra skolene. Byrådet utarbeider i forbindelse med de årlige budsjettene en oversikt over hvor mange lærere som deltar i ordningen og hvilke prioriteringer man gjør for kommende skoleår. I skoleåret 2008/2009 innfases lærerløftet som en naturlig oppfølging av etterutdanningstiltakene i kompetanseløftet"

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**