Oslobudsjettet: Mer til miljø og skole

— Venstre vil styrke satsingen på miljø og skole i Oslo kommunes budsjett for 2009, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nei til prisøkning på månedskort
— Det er uaktuelt for Venstre å gå med på en økning i prisen på kollektivmånedskortet til 600 kroner, nå bare kort tid etter at vi fikk igjennom en prisreduksjon fra 720 til 550 kroner, sier gruppeleder Ola Elvestuen.

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

— En rask gjennomlesning av budsjettet viser at byrådet ikke er offensive eller kreative når det gjelder tiltak for et mer miljøvennlig Oslo, sier Elvestuen.

— De miljøforslagene som ligger inne er stort sett bare videreføring av Venstres budsjettseiere fra tidligere perioder.

Flere og bedre lærere
Byrådet legger opp til en svært knapp driftsramme i grunnskolen, med kutt på 23 millioner kroner i forhold til dagens nivå. Tilsvarende kutt i videregående skole er 9 millioner kroner.

— Venstre ønsker flere lærere i skolen, sier Ola Elvestuen. — Da blir det helt feil å kutte i skolenes driftsbudsjett.

— Vi synes det er positivt at byrådet viderefører Venstres forslag fra fjorårets budsjettforlik om en ordning med systematisk videreutdanning av lærere, sier Elvestuen. — Lærerløftet bør utvides til også å omfatte videregående skole, og ikke bare grunnskolen slik budsjettforslaget innebærer.

Barn, unge og eldre
— Det er ikke samsvar mellom det byrådet sier om satsing på barn, unge og eldre, og det man faktisk gjør ved å kutte i overføringene til bydelene, sier Ola Elvestuen. Han varsler at Venstre også vil se nærmere på overføringen til bydelene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**