– Doble bemanningen for 20 millioner

Venstres Odd Einar Dørum mener Oslo-politiets operative bemanning kan dobles for en kostnad av bare 20 millioner kroner. Stikkordet er 40 nye sivile stillinger i politiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Odd Einar Dørum

Foto: Rune Kongsro

VG Nett skriver i dag at det de siste ukene har forekommet at folk ikke har fått hjelp fordi det har vært for få politifolk på jobb. Samtidig mister politiet viktige kontakter i det kriminelle miljøet, fordi tjenestemenn nekter å ta telefonen etter arbeidstid.

– Dette er selvsagt uholdbart. Dessverre er statsråden passiv, og uten tiltak for å gjøre noe med situasjonen, sier Odd Einar Dørum.

Han foreslår nå å bruke 20 millioner kroner for å opprette 40 nye sivile stillinger i politiet. De 40 politistillingene som dermed frigjøres, kan dermed settes inn i operativ tjeneste. Oppgaver som i dag utføres av politifolk, men som Dørum vil overlate til sivilt ansatte, er blant annet vakthold i retten og administrative oppgaver som utskriving av avhør.

Politi

Foto: Venstre

Justisminister Knut Storberget sa i sin redegjørelse for bemanningssituasjonen i Oslo-politiet denne uken at det på et gitt tidspunkt var 40 personer i operativ tjeneste. Dørum mener at med hans forslag kan dette fordobles.

– Synlig politi i operativ tjeneste er viktig for tryggheten til folk, sier Dørum.

Les mer på VG Nett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**