Inger Johanne som varaordfører etter kommunevalget i 2011 ?

Lokalavisen Oppegård foreslår i dagens lederartikkel Inger Johanne som mulig varaordfører etter kommunevalget til neste år. Tittelen på lederen er “Høyre ser mot høyre ?”, men innholdet sier noe om muligheter begge veier. Les hele lederen:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


“Om et snaut år er det kommunevalg i Oppegård. Det betyr at dages flertallskoalisjon, Høyre (15) og KrF (1) skal prøves. I 2007 oppnådde Høyre 45,7 prosent i et valg, som kort og godt var en hyllest til Sylvi Graham. Hun hadde i sin ordførerperiode styrt Høyre inn mot sentrum av det politiske landskap. Hun var konsensuspolitikeren fremfor noen, den mest samlende figur Oppegård-politikken noen gang har hatt.

Kommunen har fått en ny ordfører, Ildri Eidem Løvaas. En moderne politiker med enorm arbeidskapasitet og stor kunnskapsmengde sitt unge politiske liv til tross. Fra ytterste høyre til ytterste venstre er det liten tvil om at Oppegård har fått en ordfører med spesielle kvaliteter. Som vi har skrevet før. Det går fort rundt i hodet på den nye ordføreren.

Hvor går Høyre? Sylvi Graham hadde en klar linje. Høyre skal alltid samarbeide til venstre. Mot KrF og Venstre. I denne perioden har KrF sikret Høyre flertallet, men er bortimot usynlig i det kommunalpolitiske liv. Derimot har Venstre, først og fremst gjennom Inger Johanne Bjørnstad, i større og større grad blitt en politisk kraft.

Et fortsatt samarbeid mot sentrum, kanskje med Inger Johanne Bjørnstad som varaordfører, vil gi en sentrumslinje som også Ap befinner seg vel i. Det er trangt i sentrum. Der er det godt å være. Spørsmålet er om Oppegård Høyre i større og større grad vil se i retning av FrP. Gruppeleder Jarle Ørnebo jobber hardt for å gi partiet politisk rutine og kompetanse. Alternativet er om Oppegård Høyre fastholder sin uttrykte samarbeidslinje mot Venstre og KrF. Høyre/FrP vil være den sikreste flertallskoalisjonen på sikt, men gi Høyre langt mindre politisk spillerom.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**