Ordføreren svarte på Inger Johannes spørsmål om matkvaliteten på sykehjemmene

I følge dagens utgave av Lokalavisen Oppegårds artikkel fra kommunestyremøtet, har ordføreren i kommunen god greie på maten som serveres.

Les artikkelen “-Hold farten på vaffelpressa” av Tom Ullsgård her:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


OPPEGÅRD:– Jeg håper det stekes vafler ganske ofte. Det lukter godt, smaker godt og skaper trivsel, sa Inger Johanne Bjørnstad (V) om matserveringen ved sykehjemmene i Oppegård.

Nok en gang var matserveringen ved sykehjemmene i Oppegård et tema i Oppegård kommunestyre. Venstre-representanten hadde fått et hint om at alt ikke var som det skulle ved et av de to kommunale sykehjemmene som kommunen selv drifter, Bjørkås eller Høyås. Hun ville vite hva kommunen gjorde for å følge opp leveransene, at det var både kvalitet og variasjon.

– Det er viktig at vi politikere bryr oss om dette, maten er dagens høydepunkt for mange av de som bor på sykehjemmene, sa Bjørnstad (V).

Stikkprøver
Ingen skal beskylde ordfører Ildri Eidem Løvaas (H) for ikke å ha satt seg inn i prosedyrer, kontrollrutiner, matkvalitet, leveranser og porsjonsstørrelser på maten. Ordføreren kunne fortelle om ulike opplevelser om hva som var god mat, om manualer, oppvarmingsformer, stikkprøver og sist men ikke minst at alle innspill som kommer fra politiske organer, enkeltpersoner, pårørendegrupper blir fulgt opp av den kommunale administrasjonen.

– Stikkprøvene som er tatt viste ikke alvorlige mangler fra leverandørens side, men det var noen forhold som kunne forbedres, sa ordføreren.

Lages på Greverud
Maten ved sykehjemmet i Oppegård, samt Midtåsen i Oslo, ferdigstilles 90 prosent ved sentralkjøkkenet på Greverud sykehjem. Deretter kjøles maten ned, holdes stabilt på 4 grader både under oppvarming og transport som skjer tre ganger pr. uke og varmes ferdigstilles på sykehjemmets kjøkken før det trilles ut til hver avdeling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**