Kompetansen i barnevernet må økes

I forrige uke fremmet Venstre forslag om å øke kompetansen i barnevernet. I forslaget peker Venstre på at hver tredje kommune i dag har mindre enn to årsverk i barneverntjenesten. “Det faglige skjønnet er barnevernets viktigste ressurs, men med mindre enn to ansatte er det vanskelig å bygge opp et godt fagmiljø” står det i forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre ønsker blant annet å heve kvaliteten i sosionom- og barnvernutdanningen, innføre en kompetansepott for barnevernets førstelinjetjeneste som det kan søkes penger fra til kompetansehevende kurs og videreutdanning og å innføre incentiver for et mer lønnsdifferensiert system som kan motiverer flere med høyere utdannelse til å arbeide i barnevernet. Forslaget bygger videre på fjorårets forslag om å overføre oppgaver fra Bufetat regional til den kommunale barnevernstjensten.

LES mer om bakgrunnen for forslaget her.

Dokument 8:85 S (2010—2011):

Representantforslag fra stortingsrepresentantene Trine Skei Grande og Borghild Tenden om å øke kompetansen i barnevernet:

1. Stortinget ber regjeringen iverksette tiltak for å heve kvaliteten i sosionom- og barnvernspedagogutdanningen.

2. Stortinget ber regjeringen innføre en kompetansepott for barnevernets førstelinjetjeneste som det kan søkes penger fra til kompetansehevende kurs og videreutdanning.

3. Stortinget ber regjeringen stanse fagflukten fra kommunaltjenesten til statlig nivå gjennom å samordne lønnsnivået mellom statlig og kommunalt barnevern.

4. Stortinget ber regjeringen lage incentiver for et mer lønnsdifferensiert system som også motiverer flere med høyere utdanning, som psykologer, jurister, spesialpedagoger og sosionomer og barnevernspedagoger med tilleggsutdanning, til å arbeide i barnevernet.

5. Stortinget ber regjeringen tydeliggjøre og konkretisere overfor barnevernet hva en melding og undersøkelse etter lov om barneverntjenester § 4-2 og § 4-3 skal inneholde.

Saken er nå til behandling i
Familie- og kulturkomitéen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**