Ukas miljøtips: Strømsparing

Vi tenkte vi skulle begynne å ta vårt miljøengasjement et lite stykke videre, og kommer fremover til å bidra med små tips om hvordan vi alle kan gjøre litt mer i hverdagen.

Ukas miljøtips er hentet fra www.gronnhverdag.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Reguler temperaturen

Om natten og når ingen er hjemme, lønner det seg å senke innetemperaturen – for eksempel med fire grader. Skaffer du tidsur til panelovner, kan du automatisere senking av varmen. Da kan du våkne opp til oppvarmet hus uten å ha på full varme natten gjennom.

Et tidsur kan du få til under hundrelappen og det kan gi deg besparelser på det mangedobbelte. Monterer du en termostat i tillegg til tidsur kan du redusere romoppvarmingskostnadene med ca 8-10 % for natt og 15-20 % for dag, i følge Enova. Et sentralt styringssystem er enda bedre, men en større investering.

Senk innetemperaturen

For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du fem prosent av utgiftene til oppvarming. Enøk-og inneklimaeksperter er enige om at ideell innetemperatur er ca. 20 grader. Hvis du har et gjennomsnittlig strømforbruk og bruker strøm til oppvarming, sparer du mellom 400 og 500 kroner på å senke temperaturen én grad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**