Ukas miljøtips: Earth Hour fra kl. 20:30 i kveld

I kveld, 26. mars, arrangeres årets Earth Hour. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering der folk blir oppfordret til å slukke lyset én time for klimaet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Earth Hour logo

Foto: WWF

Vi i Oppegård Venstre oppfordrer DEG til å slukke lyset i kveld !!

Litt historikk:

2007: Earth Hour ble født i Sydney, Australia. To millioner deltakere

2008: Earth Hour ble en global bevegelse. 50 millioner mennesker i 35 land deltok.

2009: Earth Hour ble verdens suverent største klimakampanje. Bortimot en milliard mennesker var med. På deltakerlisten: 88 land og 4000 byer. Her i landet ble Earth Hour arrangert for første gang i 2009. Rundt to millioner nordmenn deltok! Over hele verden slukket kjente ikonbygg lyset, blant dem for eksempel pyramidene i Giza, Frelserstatuen i Rio og Fugleredet i Beijing.

2010: Internasjonalt deltok rekordmange land og byer; henholdsvis 128 og 4616. Kjente ikonbygg over hele verden slukket lyset for klimaet. Blant dem som gikk i svart var Operaen i Sydney, Kristus-statuen i Rio, Sfinksen og pyramidene i Giza, Big Ben i London, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Table Mountain i Cape Town, Burj al Arab i Dubai, Empire State Building i New York og Golden Gate Bridge i San Francisco. Også i Norge var deltakerlisten betydelig lengre enn året før: I 2010 deltok 162 kommuner, mot 107 i 2009.

Les mer på www.earthhour.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**