Artig meningsmåling fra Sentio

Venstre går fram 3,6 prosentpoeng og får 7 prosent på en meningsmåling Sentio har gjort for Dagens Næringsliv i april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Frp stuper – Høyre fosser frem

Frp´s sure eple

Foto: databilde

Fremskrittspartiet faller hele 7,3 prosentpoeng, mens Høyre hopper fram 4,8 prosentpoeng på meningsmålingen Sentio har gjort for Dagens Næringsliv i april.

Frp har aldri opplevd større fall på Sentios målinger og oppslutningen på 19,5 prosent er det laveste for partiet siden oktober 2009.

Høyre er nå oppe på 28,8 prosent og er klart større enn Arbeiderpartiet, som faller 2,2 prosentpoeng til 26,6 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg er tilfreds.

— Vi kan nå si at vi har stabilisert oss på rundt 25 prosent. Så stabilt høyt har vi ikke ligget siden åttitallet. Det viser at oppgangen ikke er et blått blaff, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

– Enklere for Høyre
Professor og valgforsker Anders Todal Jenssen mener Høyre profitterer på Frps tilbakegang.

— Det er bra for Høyres regjeringsprosjekt fordi det er enklere for Høyre å håndtere et Fremskrittsparti som er en god del mindre. Lysten på å regjere med Frp blir større jo mindre Frp er, sier Todal Jenssen.

Sosialistisk Venstreparti er nede på 4,2 prosent på denne målingen etter et fall på 1,2 prosentpoeng. Senterpartiet får 5,2 prosent, fram 1,1.

Venstre

Foto: RH

Venstre går fram 3,6 prosentpoeng og får 7 prosent på målingen, mens Kristelig Folkeparti går fram 1,6 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Om målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville Høyre og Fremskrittspartiet til sammen fått 85 plasser på Stortinget, noe som akkurat holder til et flertall. De rødgrønne regjeringspartiene ville fått 63 mandater, 23 færre enn i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**